Vorig jaar hield NLDoet nog een schoonmaakactie in de Woelse Waard
Vorig jaar hield NLDoet nog een schoonmaakactie in de Woelse Waard Hans van Ooijen

Toch struinpad in de Woelse Waard

8 november 2021 om 11:57 Overig

GORINCHEM Er komt toch een struinpad in de Woelse waard. Eerder besloot de gemeente Gorinchem om het pad als meekoppelkans van de dijkverzwaring tussen Gorinchem en Waardenburg te schrappen wegens geldgebrek.

Tijdens de begrotingsbehandeling van de raad bleek dat toch geld gevonden was voor enkele maatregelen in de Woelse waard. De gemeente krijgt in 2022 1.8 miljoen euro meer van het Rijk dan was voorzien. Voor een bedrag van 415.000 euro worden nu een struinpad en parkeerplaatsen aangelegd in de Woelse Waard. Ook wordt het Ravelijn gereconstrueerd voor een bedrag van 310.000 euro. Voor de batterij bij de Dalemsluis, dijkpost Hercules en de brug in de Woelse waard is geen geld meer.

In juli besloot de raad nog dat geen enkele maatregel rond de Woelse Waard kon worden uitgevoerd vanwege geldgebrek. Tijdens de begrotingsbehandeling was een amendement op de begroting nodig om de plannen uit te kunnen voeren, deze werd ingediend door Gorcum Actief en Stadsbelang. ,,We kregen op de valreep een herkansing van de Graaf Reinaldalliantie, we zijn blij dat we nog mee kunnen doen”, zo liet wethouder Dick van Zanten de raad weten. Hij komt nog met een definitief raadsvoorstel.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie