Roy en Esmay
Roy en Esmay Marjolein Jaworski.

Programma Peeriscoop: een reis naar het onbekende en een reprise van Roy Grünewald en Esmay Usmany

16 november 2021 om 19:29 Podiumkunsten

GORINCHEM In theater Peeriscoop staan komende week de volgende voorstellingen op het programma:

Dansen naar de volgende dimensie

Op zondagmiddag 21 november gaat er iets bijzonders gebeuren op het toneel van Theater Peeriscoop. Fahrad en Sara omschrijven het zelf als een reis naar het onbekende, een voorbereiding op een momentum, dat je via de muziek en dans meeneemt naar de laag van hogere frequenties, die golven van hartstocht creëren.

Sara Behrad en Farhad Rad ontmoetten elkaar in 2012 en delen hun liefde voor dans.  Zij werkten in Iran met verschillende jonge theater- en bewegingsartiesten. In 2016 beginnen ze te werken aan hun geliefde dansconcept Fara Tekan. Na een succesvolle presentatie moesten zij in 2018 underground en in de winter van dat jaar moesten zij Iran zelfs verlaten. Sinds 2019 wonen en werken zij in Nederland en werken zij verder aan het concept Fara Tekan, dat geworteld is in het erfgoed van de Perzische mystiek.

Er is een hapjestafel na afloop, even rustig napraten met andere toeschouwers!

Aanvang:16:00 uur. Prijs:€ 12,50 incl. 1 comsumptie & hapjestafel na afloop.

Prachtige, muzikale verteltheatervoorstelling van Grünewald en Usmany

Op dinsdagavond 23 november komen Roy Grünewald en singer-songwriter Esmay Usmany nog een keer hun verhaal vertellen. Roy en Esmay zijn Indo’s van de 2e en 3e generatie. Hun (groot)ouders kwamen noodgedwongen naar Nederland. Ze werden opgevangen in contractpensions, moesten wennen aan een koud klimaat en Hollands eten.

Dat leverde een schat aan verhalen op. Over onbegrepen liefdesrelaties. Over heimwee en verlangen, maar er werd ook heel wat gelachen. Om rare gewoontes over en weer. Maar bij Indo’s was er altijd de troost van het eten…

Vorig jaar tijdens de tweede lockdown speelden Roy en Esmay deze voorstelling al twee keer voor een kleine ‘coronazaal’ van maximaal 30 personen. Natuurlijk gunt het theater hen een groter publiek en een volle zaal, vandaar dat zij ‘Soedah, Laat Maar’ dit seizoen nog één keer komen spelen.

Aanvang:20:30 uur. Prijs:€ 19,50 incl. 2 consumpties.

Kaartjes reserveren kan via www.peeriscoop.nl of 0183-690022.

Fahrad en Sara brengen Fara Tekan
advertentie
advertentie