Woudrichem door in de beker na overwinning op eersteklasser GRC-14

13 november 2021 om 18:43 Voetbal

GIESSEN Zaterdag heeft Woudrichem met 1-2 gewonnen van streekgenoot en eersteklasser GRC-14 in Giessen. ,,We hebben geweldig gespeeld vandaag’’, blikt Woudrichem-trainer Gerrie Schaap terug op de gewonnen wedstrijd.

GRC-14 – Woudrichem 1-2

0-1 Bori Secreve 20’

1-1 Carlo Vesteeg 89’

1-2 Mike van Wouwen 91’

Woudrichem begon erg sterk aan de wedstrijd. ,,In de eerste helft waren wij heer en meester.’’ Rond de 20ste minuut opende Bori Secreve de score namens de bezoekers. Kort daarop kreeg Mitchell Bastianen zijn tweede gele kaart en zo stond GRC-14 al vroeg in de wedstrijd met tien man. ,,We speelden goed in op de situatie.’’ Tot aan het rustsignaal had Woudrichem nog een aantal kansen maar het bleef bij 0-1.

De thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd in de tweede helft en vooral ,,op het middenveld begon het de meeste duels te winnen.’’ In de 69ste minuut kreeg ook Jamy Goemaat zijn tweede gele kaart en zo was het weer tien tegen tien. Het leek op een overwinning voor Woudrichem af te stevenen tot Carlo Versteeg in de 89ste minuut de gelijkmaker maakte voor de thuisploeg. ,,Vrijwel iedereen was zich vervolgens aan het voorbereiden op strafschoppen, er is namelijk geen verlenging.’’ Woudrichem kreeg echter nog een kans uit een hoekschop in de 91ste minuut die door Mike van Wouwen werd benut.

Door de overwinning gaat Woudrichem door naar de volgende ronde in de KNVB Beker. Volgende week komt Roda Boys/Bommelerwaard op bezoek in de reguliere competitie.