Theo Bos

Unitas verslaat koploper in spannende wedstrijd

21 november 2021 om 18:08 Voetbal

GORINCHEM GVV Unitas heeft zondag in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3 gewonnen van OFC uit Oostzaan. ,,De eerste twintig minuten hadden wij weinig te vertellen, na de aansluitingstreffer waren wij de betere ploeg’’, vertelde Unitas-trainer Michel van Oostrum na afloop van de gewonnen wedstrijd.

Unitas – OFC 4-3

De bezoekers uit Oostzaan begonnen erg sterk aan de wedstrijd, al in de 12e minuut stond het 0-1. Nog geen vijf minuten later werd het ook nog 0-2 en zo leek het een lange middag te gaan worden voor Unitas. ,,OFC is een goed voetballende ploeg en de terechte koploper.’’ De thuisploeg kwam echter steeds beter in de wedstrijd en in de 34ste minuut schoot Jeremy van Uunen de aansluitingstreffer binnen, deze tegentreffer sloeg in als een bom bij OFC, omdat Unitas hierna ,,de wedstrijd in handen had.’’ Bij het rustsignaal stond het nog steeds 1-2.

De ploeg van Oostrum ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. In de 57ste minuut was het Medhanie Habtemariam die de 2-2 binnenkopte voor de thuisploeg. Nog geen tien minuten later schoot Ilias Zaimi Unitas op voorsprong. Toen Omar Boelamhayan in de 77ste minuut de 4-2 binnenkopte leek het gedaan met OFC, maar de ploeg uit Oostzaan gaf de moed niet op. In de 87ste minuut werd de 4-3 gemaakt en werd het nog een spannende slotfase. Uiteindelijk hield de Gurcumse verdeding stand en bleef het bij 4-3

Door de overwinning stijgt Unitas naar de tweede plaats in de Derde Divisie B met 25 punten uit 13 wedstrijden, hierbij moet wel vermeld worden dat de nummer drie (Gemert) twee wedstrijden minder heeft gespeeld en er dus nog overheen kan. Koploper OFC staat ondanks het verlies nog steeds zes punten boven Unitas. Volgende week spelen de Gorcumers uit tegen Dongen, die momenteel negende staan.