JAN NOORLANDT

Kozakken Boys speelt weer gelijk in slotfase

27 november 2021 om 20:23 Voetbal

WERKENDAM Zaterdag heeft Kozakken Boys voor de vierde keer dit seizoen puntenverlies geleden door een doelpunt in de slotseconde. Thuis tegen Scheveningen werd het 2-2. ,,Normaal maak je dit twee keer per jaar mee maar het overkomt ons nu al vier keer in 13 wedstrijden’’, aldus Kozakken Boys-trainer Rick Adjei.

Kozakken Boys – Scheveningen 2-2

1-0 Mark Veenhoven 15’

1-1 Rowdy van der Putten 79’

2-1 Yasin Ouja 90’

2-2 Michael de Niet 91’

In de eerste helft was de thuisploeg veel beter dan Scheveningen. ,,De eerste helft speelden wij subliem, de bezoekers zijn niet een keer gevaarlijk geweest.’’ In de 15e minuut maakte Mark Veenhoven de openingstreffer voor Kozakken Boys. Hierna waren er een flink aantal kansen voor de thuisploeg om de voorsprong te vergroten maar ,,we verzuimden afstand te nemen.’’ Bij het rustsignaal stond het nog steeds 1-0.

Scheveningen kwam iets beter in het spel in de tweede helft maar de meeste kansen waren nog steeds voor Kozakken Boys. In de 80ste minuut maakte Rowdy van der Putten de gelijkmaker, na een misverstand achterin bij de thuisploeg. Toen Yasin Ouja in de 90ste minuut de 2-1 maakte leek de vloek van de late tegentreffers eindelijk verbroken voor Kozakken Boys. Dit was echter valse hoop want in de 91ste minuut maakte Michael de Niet toch nog de gelijkmaker voor Schevenningen en zo werd het weer een gelijkspel voor de ploeg uit Werkendam.

Door het gelijkspel staat Kozakken Boys 16e in de Tweede Divisie. Komende dinsdag speelt Kozakken Boys een inhaalwedstrijd thuis tegen De Treffers uit Groesbeek, die momenteel zesde staan.