Theo Bos

Unitas (zaterdag) ondanks spectaculaire slotfase eenvoudig langs SSW

27 november 2021 om 22:32 Voetbal

GORINCHEM Unitas (zaterdag) heeft met 7-4 gewonnen van SSW uit Dordrecht. ,,Onze overwinning is geen moment in gevaar geweest’’, blikt Unitas (zaterdag)-trainer Othman Bouchaten terug op de wedstrijd.

Unitas (zaterdag) – SSW 7-4

De thuisploeg begon voortreffelijk aan de wedstrijd, al in de eerste minuut maakte Tesfalem Tekle Tinsue de 1-0. SSW kwam wel weer op gelijke hoogte maar niet veel later was het wederom Tinsue die Unitas op voorsprong bracht. Vlak voor het rustsignaal maakte Gido Rottink ook nog de 3-1.

De thuisploeg bleef ook in de tweede helft de betere ploeg en in de 58ste minuut maakte Rottink zijn tweede treffer van de wedstrijd. Toen Eltjo van Veen ook nog de 5-1 maakte leek de wedstrijd gespeeld. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam SSW toch nog op 5-2 en 5-3 waardoor het nog spannend werd. Melis Kocan maakte vervolgens de 6-3. De bezoekers kregen daarna nog een strafschop toegekend, die ook werd binnengeschoten. Uiteindelijk was het slotakkoord voor Unitas, Kocan maakte vlak voor tijd nog de 7-4.

Door de overwinning staat Unitas (zaterdag) zesde in de 4e klasse E. Volgende week speelt de ploeg van Bouchaten uit tegen hekkensluiter Leerdam Sport’55.