Laura Fobler.
Laura Fobler. Leonie Helmy
de specialist

Effect van EFT is permanent

1 december 2021 om 09:24 Zakelijk

GORINCHEM EFT ruimt emotionele trauma’s en stress op, waardoor emotionele en lichamelijke problemen aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Een unieke techniek die bijzonder effectief is, zegt psycholoog en EFT-coach Laura Fobler uit Gorinchem.


door Eline Lohman


EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Deze techniek combineert exposure-therapie met acupressuur - kloppen op meridiaanpunten - en wordt over de hele wereld gebruikt door coaches, psychologen, artsen en therapeuten. EFT kan worden ingezet bij een verscheidenheid aan klachten, van angststoornissen, verslavingen, paniekaanvallen en PTSS tot rugpijn, eczeem, allergieën, diabetes, hoge bloeddruk, maagzweren, fibromyalgie, Parkinson en oorsuizingen.


UNIEK EN VEELZIJDIG Je kunt beter vragen waar EFT niet voor gebruikt kan worden zegt Laura, die een paar jaar geleden begonnen is met EFT en gecertificeerd is in ‘Official EFT’. ,,EFT is een zeer unieke, veelzijdige techniek waarmee je 95 tot 98 procent van alle emotionele en fysieke problemen aan kan pakken door de overbodige stress permanent te verwijderen. Veel mensen onderschatten volledig de rol van stress bij problemen; stress speelt bij vrijwel ieder probleem een belangrijke rol, van angst om sollicitatiegesprekken te voeren tot het herstellen na een auto-ongeluk. EFT is nadrukkelijk geen ‘praten over’ en daarmee echt anders. EFT wordt volledig gekleed en zittend gedaan. Terwijl je zachtjes op acupressuurpunten klopt, zeg je woorden of korte zinnetjes na. Wanneer je dat op de juiste manier doet, is het effect van EFT permanent en blijft de klacht na een aantal sessies ook echt definitief weg, of het nu gaat om rugpijn, trauma’s of verslavingen. 

SUBTIEL Vaak zijn meerdere sessies nodig voordat er resultaat merkbaar is, want de veranderingen verlopen heel subtiel. Tijdens sessies leer ik mensen vooral hoe ze zo snel mogelijk zichzelf kunnen helpen en daarmee onafhankelijk worden. Dat maakt me een coach en geen therapeut. Hoe snel een klacht weggaat, is niet te voorspellen. Je weet namelijk niet hoe iemand zijn stresspatroon (onbewust) heeft opgebouwd. Soms is de klacht na een paar sessies al verdwenen, soms duurt het langer. Als mensen zelf tussen sessies door hun huiswerk doen, gaan ze vaak met enorme sprongen vooruit. Dat vind ik altijd zo leuk!” 

Laura vindt EFT een fantastische techniek. ,,De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat vrijwel alles stress-gerelateerd is en het mooie is dat je deze stressvrij makkelijk aan kunt pakken. Vaak denken mensen bij een chronische klacht: ‘ik moet er maar mee leren leven’, maar dat is bijna nooit het geval. Met kennis over EFT gaat er vaak een wereld voor mensen open. Inmiddels loopt EFT als een rode draad door mijn bedrijf heen, ik ken namelijk geen betere manier om de oorzaak van een klacht en daarmee de klacht zelf definitief op te lossen.” 

Zie www.laurafobler.com.

advertentie
advertentie