Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuwe verzekering UnitedConsumers scoort goed op dekking

7 december 2021 om 07:24 Partnercontent

Met haar nieuwe zorgverzekering scoort consumentencollectief UnitedConsumers goed op dekking, kwaliteit en prijs. Dat blijkt uit de eerste reacties van consumenten, die voor komend jaar voor de goedkoopste zorgverzekering van UnitedConsumers kiezen, de UC Bewuste keuze basisverzekering. De verzekering wordt tegen een premie van 114,90 euro per maand aangeboden. 

Dekking uitbreiden met aanvullende verzekeringen

De basisverzekering van UnitedConsumers dekt de zorg bij gecontracteerde partijen volledig. Zorg van partijen zonder contract wordt voor 65% gedekt. Tegenwoordig vindt men het belangrijk dat de dekking van een verzekering aansluit op de zorgbehoefte die er is. Aan de ene kant wilt u niet betalen voor een uitgebreide dekking waar u geen gebruik van zal maken. Aan de andere kant moet de dekking dermate uitgebreid zijn, dat u straks niet tegen hoge medische kosten aanloopt. Verzekeraars bieden verschillende aanvullende verzekeringen aan, waarmee u de dekking van uw polis aan kunt laten sluiten op uw zorgbehoefte. U bent hier zeker niet de enige in; in Nederland heeft 85% een aanvullende verzekering. Populair zijn de tandartsverzekering en de aanvullende verzekering die behandelingen bij de fysiotherapeut dekt. 

Korting op de premie door hoger eigen risico

Hoewel de UC Bewuste keuze basisverzekering tegen een scherpe prijs wordt aangeboden, biedt men mogelijkheden deze premie verder te verlagen. Standaard ligt het eigen risico op 385 euro. Het eigen risico wordt gebruikt voor de bekostiging van het eerste deel van uw medische kosten. De kosten voor een bezoek aan de huisarts vallen hier overigens niet onder. Hetzelfde geldt voor de kosten voor wijkverpleging. Wanneer u nauwelijks medische zorg nodig heeft, kunt u kiezen voor het vrijwillig verhogen van het eigen risico. Het resulteert in een korting van maximaal circa 20 euro per maand op uw premie. U kunt het eigen risico verhogen tot een bedrag van 885 euro op jaarbasis. 

Overstappen is nog tot 1 januari mogelijk

Nu december is aangebroken, doet u er verstandig aan de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Het overstapseizoen loopt in de basis nog 1 januari van het nieuwe jaar. U zou kunnen overwegen de verzekering op te zeggen, wat u de mogelijkheid biedt om nog tot 31 januari een nieuwe verzekering af te sluiten.  

advertentie
advertentie