Een beeld uit 2019. Het moge duidelijk zijn dat de 1,5 meter moeilijk te handhaven zou zijn
Een beeld uit 2019. Het moge duidelijk zijn dat de 1,5 meter moeilijk te handhaven zou zijn Lucas Versteeg

Geen Rotary Kerst Santa Run Gorinchem dit jaar wegens coronaontwikkelingen

9 december 2021 om 10:24 Evenementen Dossier coronavirus

GORINCHEM De Rotary Santa Run Gorinchem is doorgezet naar 2022. Volgens de organisatie is het onverantwoord om zo’n groot evenement op dit moment te houden.

,,Met de huidige ontwikkelingen van het covid-19 virus en de daarbij behorende maatregelen is het organiseren van grootschalige evenementen een enorme uitdaging. Met in de afgelopen jaren meer dan 1000 deelnemers die de stad doorkruisen en vele honderden toeschouwers, is de Santa Run een van de grootse evenementen van Gorinchem. De organisatie van de Rotary Santa Run, bestaande uit een klein team vrijwilligers, acht het simpelweg onverantwoord om tijdens de kerstdrukte dit evenement te houden. Wij kunnen de veiligheid (scannen op CoronaCheck-pas en verplichte anderhalve meter afstand) niet garanderen. Daarom hebben wij de het besluit genomen de 13e Rotary Santa Run Gorinchem door te zetten naar 2022.”

KERSTTRADITIE Rotaryclub Gorinchem houdt wél de kersttraditie in ere. ,,Daarom brengen we dit jaar een ‘op de koffie met gebak’-groet bij mensen die met kerst erg weinig sociale aanspraak hebben. Het is een gebaar in deze coronatijd om hen even te ontmoeten en een vrolijk kerstmoment te bezorgen.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Een beeld uit 2019. Het moge duidelijk zijn dat de 1,5 meter moeilijk te handhaven zou zijn
advertentie
advertentie