Afbeelding
Foto: www.stijling.nl
Met video

Startschot voor benefietactie ‘Lichtjes voor Gorcum’

10 december 2021 om 13:52 Maatschappelijk

GORINCHEM Donderdagavond 9 december gaven burgemeester Reinie Melissant en wethouder Joost van der Geest met een druk op de knop het startschot voor de benefietactie ‘Lichtjes voor Gorcum’, georganiseerd door de Ronde Tafel Gorinchem. In navolging van de actie van vorig jaar, toen ten bate van het Beatrixziekenhuis, is dit jaar de kerstboom op het Stadhuisplein het stralende middelpunt.

Tot oud & nieuw, tijdens de donkerste weken van het jaar, worden lichtjes in de versierde boom verkocht voor lokale goede doelen. Een lichtje kost 5 euro en het volledige bedrag komt ten goede aan het Tafelfonds. Met dit Tafelfonds zijn de afgelopen twee jaar meer dan 15 lokale organisaties en initiatieven ondersteund. Denk aan het Natuurcentrum Gorinchem, wijkcentrum de Rozenobel in de Haarwijk maar ook het Dierenasiel Gorinchem. In totaal gaat het tot nu toe om meer dan 60.000,- euro aan donaties.

TAFELFONDS Met deze nieuwe actie wordt het Tafelfonds aangevuld. En dat is nodig, want afgelopen week is aan vier nieuwe aanvragen steun toegekend: onder meer het Hospice Gorinchem, Rivas wijkverpleging en de plaatselijke afdeling van het Leger des Heils worden in deze laatste weken van het jaar geholpen. Bij de aanvraag van het Leger des Heils gaat het om 10 zogenaamde sheltersuits voor daklozen tijdens deze koude periode.

De benefietactie is hartverwarmend van start gegaan. Meer dan 50 bedrijven hebben al vóór het ontsteken van de lichtjes een toezegging gedaan. Vanaf nu is het ook aan het grote publiek om deze actie tot een ongekend succes te maken. Het is mogelijk om via lichtjesvoorgorcum.nl een lichtje te kopen. Veel mensen doen dat voor een gezinslid of iemand anders die hen dierbaar is.

‘VREDESTICHTERS’ Burgemeester Reinie Melissant: ,,Graag steek ik een lichtje aan voor alle ‘vredestichters’ in Gorcum. Er is sprake van veel polarisatie en boosheid in de samenleving. Daarom denk ik dat we mensen nodig hebben die vrede stichten en wil ik een lichtje aansteken voor de mensen die dat doen.”

Wethouder Joost van der Geest over de actie: ,,Deze boom staat symbool voor iets wat we in Gorcum vaker doen: samen iets bereiken wat we alleen niet zouden kunnen. Door een lichtje te kopen kunnen we anderen helpen, juist die mensen die het nodig hebben. Ik ga dat daarom doen en hoop vele Gorcummers met mij.”

Voorzitter van de Ronde Tafel Gorinchem, Maurits van Beek voegt toe: ,,In deze donkere tijd, willen wij als Ronde Tafel Gorinchem graag onze verantwoordelijkheid nemen. Er zijn talloze mensen en initiatieven in de stad die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daar waar verschillen in de samenleving steeds groter lijken te worden, willen wij met deze benefietactie graag een bijdrage leveren om mensen in Gorinchem met elkaar te verbinden.”

Een lichtje kopen kan via www.lichtjesvoorgorcum.nl. De voortgang van de actie is dagelijks te volgen via de website, Facebook en Instagram.


advertentie
advertentie