Hond Rolf
Hond Rolf privé
met video

Dierenasiel Gorinchem nam videoclip op om geld in te zamelen voor stichting Dierenlot

14 december 2021 om 07:45 Dieren

GORINCHEM Vrijwilligers en medewerkers van het dierenasiel in Gorinchem hebben een videoclip opgenomen om geld in te zamelen voor het asiel. In de clip dansen en zingen de vrijwilligers op een zelfgeschreven nummer. Stichting Dierenlot zal de opbrengst verdubbelen. 

door Lex van Steenis

Natasja van het dierenasiel in Gorinchem vertelt hoe de vrijwilligers en medewerkers van het asiel op het idee zijn gekomen om een videoclip op te nemen. ,,Dierenlot heeft elk jaar een wedstrijd voor de stichtingen die bij hen zijn aangesloten. Dit heet de Christmas Challenge. De bedoeling is dat de stichtingen geld inzamelen voor hun eigen stichting en Dierenlot verdubbelt dan het ingezamelde bedrag. Vorig jaar hebben we meegedaan met een videoclip waarin we de Jeruzalem Challenge met een kersttintje dansten. Toen we daar dit jaar verder over nadachten en aangezien ik zelf gek op zingen ben, dachten we dat het wel leuk zou zijn om met zijn allen een kerstnummer op te nemen. Toen ben ik verschillende studio’s gaan benaderen. Ik kreeg een leuke reactie van Gerdo Nieuwenhuizen van Studio Gerdo uit Andel en van Dick de Witte van Dick de Witte Music & Comedy.”

GELD INZAMELEN ,,Het doel van de videoclip is mensen bewegen om te doneren, wat heel hard nodig is met de vele dieren en alle kosten die daarbij komen kijken, zoals de kosten voor vaccineren, chippen, steriliseren, castreren, voeding, dierenartskosten bij ziekte en nog veel meer. En we wilden graag op een leuke manier laten zien hoe het werkt in ons asiel. Hoe we dus dag in dag uit het hele jaar door bezig zijn met het verzorgen en helpen van dieren die geen baasje hebben. Ons doel is een gouden mandje voor hen te vinden. We hebben geprobeerd dit in de tekst en videoclip goed naar voren te laten komen. We vonden het vooral leuk dat de asieldieren een prominente rol speelden in ons filmpje.”

PROFESSIONELE OPNAME Natasja vertelt dat negentien vrijwilligers en vaste medewerkers van het asiel hebben meegewerkt aan de videoclip. ,,Het was heel erg leuk om te doen. Het opnemen van het kerstnummer bij Gerdo Nieuwenhuizen was een bijzondere ervaring. Het was leuk om in zo’n grote professionele studio te staan en we hebben geprobeerd om onder humoristische en perfectionistische leiding van Gerdo een leuk nummer te maken. De opname van de videoclip was spannend. Dat zie je nog terug in de gespannen gezichten hier en daar in de videoclip. Dick de Witte had leuke ideeën om ons asiel zo goed mogelijk te laten zien en we waren erg blij met het resultaat.”

OVERHANDINGING OPBRENGST ,,We gaan 17 december om 20.30 uur onze donatieopbrengst aanbieden aan stichting Dierenlot op het station in Arkel. Dit gaan we op een hele bijzondere manier doen, maar hoe, dat is nog een verrassing.”

Doneren kan op de volgende website: https://www.arkelchristmasstation.nl/actie/dierenasiel-gorinchem?utm_source=kentaa&utm_medium=whatsapp&utm_campaign=dierenlot


advertentie
advertentie