Afbeelding
Anja Monshouwer

#WijzijnGorinchem: Anja Monshouwer (42) – eigenares De Juf – The Tailor Academy en projectleider gemeente Gorinchem

21 december 2021 om 13:05 Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Anja Monshouwer (42) – Eigenares De Juf – The Tailor Academy en projectleider bij gemeente Gorinchem.

door Fleur van Benten

,,Mijn moeder maakte vroeger mijn kleding en die van mijn zussen. Als ze dan stukjes stof over had, maakte ik daar met de hand Barbiekleertjes van. Toen ik twaalf werd, zei ik tegen mijn moeder: ‘Ik wil nu echt heel graag zelf mijn kleding maken’. De verjaardag erop kreeg ik mijn eigen naaimachine, omdat ik zo vaak achter die van m’n moeder zat dat ze er zelf niet meer aan toe kwam. 

Bij het geven van naailessen merk je veel verschil in leerlingen. Bij de ene moet je veel helpen, terwijl je bij de andere denkt: ‘Hé, ben je nu alweer klaar?’ Dat is bij kinderen, maar bij volwassenen is dat net zo. Dat vind ik ook het leuke aan lesgeven: je doet het op ieders niveau, ieders kunnen. Soms heb ik mensen op les die al heel lang kleding kunnen maken, maar net die kleine kneepjes of handigheidjes niet weten. Dan zeggen ze: ‘Joh, ik leer elke dag wat bij’. 

Ik zou mezelf beschrijven als een bezige bij, ik kan eigenlijk niet stilzitten. Naast de tijd die ik besteed aan het maken van kleding en het lesgeven, werk ik als projectleider bij de gemeente, volg ik al tig jaar de Modevakschool en heb ik een gezin met vier kinderen. Een aantal jaar geleden ben ik meer na gaan denken over wat belangrijk is in het leven. Als het erop aankomt, draait het vooral om het gezin. Ik probeer er ook echt tijd voor vrij te maken, om echt te genieten met de kinderen. Vaak zijn het maar kleine dingetjes, maar ik wil er dan wel altijd voor ze te zijn.

Ik ben heel erg dol op Gorinchem en heb me ook bewust hier ingeschreven toen ik achttien was. Toen ik mijn eerste flatje kreeg, vond ik het geweldig. Ik wist eigenlijk niet hoe ik rond moest komen, maar ik was de koning te rijk! Vaak zijn mensen negatief over in de binnenstad wonen met een gezin, maar ik vind dat je er zoveel voor terugkrijgt. Vooral veel reuring en gezelligheid.”

Afbeelding
advertentie
advertentie