Laura Fobler
Laura Fobler Leonie Helmy
de specialist

Laura Fobler, psycholoog en EFT-coach uit Gorinchem: ‘De vraag naar EFT is groot’

29 december 2021 om 14:12 Zakelijk

GORINCHEM EFT is een unieke techniek, waarmee indrukwekkende resultaten behaald worden. Deze techniek combineert exposure-therapie met acupressuur en wordt ingezet voor vrijwel alle lichamelijke of emotionele problemen. Bijvoorbeeld door Laura Fobler, psycholoog en EFT-coach uit Gorinchem.

door Eline Lohman


Laura: ,,Wanneer ik mensen vertel over EFT, Emotional Freedom Techniques, kijken ze me vaak glazig aan. Ze geloven niet dat het aanpakken van lichamelijke en/of emotionele problemen zo simpel kan zijn. Het klopt volkomen dat het basisprotocol, dat in veruit de meeste gevallen gebruikt wordt, heel simpel is. Tegelijkertijd vergt het veel training en oefening om professioneel anderen te helpen met EFT. Gelukkig ben ik altijd heel erg gemotiveerd geweest om dit goed te leren, want al tijdens mijn opleiding ging ik met cliënten aan de slag. Inmiddels ben ik gecertificeerd in Official EFT en melden zich bijna dagelijks nieuwe mensen aan. De vraag naar EFT is groot! Begrijpelijk, want EFT gaat in feite een stuk dieper dan de traditionele zorg en gaat op zoek naar de oorzaak van de problemen en pakt die aan, zodat de klacht aanzienlijk vermindert en in de meeste gevallen zelfs helemaal verdwijnt. Dit staat volkomen los van officiële diagnoses.”

INGRIJPENDE OOGZIEKTE Neem Zoe, die Laura benaderde met maculadegeneratie, een ingrijpende oogziekte waarbij het gezichtsvermogen steeds verder achteruit gaat. ,,Het ziekteverloop was dusdanig dat ze volgens het ziekenhuis in aanmerking kwam voor een behandeling waarbij ze naalden in haar oog zouden steken, volgens het ziekenhuis de enige manier om de achteruitgang te stoppen. Dit wilde Zoe niet, dat vond ze een heel eng idee. Logisch! Zoe zocht op internet naar alternatieven en kwam bij mij terecht en vroeg of ik iets voor haar kon betekenen. Met EFT kun je hoe dan ook alle stress rondom een klacht weghalen, zoals zorgen over het verergeren van klachten of angsten voor de gevolgen van de ziekte, zoals verlies van baan. Dat maakt voor het verloop van een ziekteproces al heel veel uit. Tegelijkertijd hebben we samen ook gezocht naar de oorzaak van deze klacht, die altijd ligt in emotionele gebeurtenissen. Het is misschien moeilijk te geloven, maar wanneer EFT niet werkt, heb je de oorzaak nog niet gevonden. Uiteindelijk werkt EFT altijd, alleen niet altijd meteen! Heel zelden komt het voor dat iemand na één of twee sessies al van zijn of haar klachten af is, dat zijn echt uitzonderingen, maar wanneer mensen hun huiswerk doen, komt het regelmatig voor dat mensen na drie of vier sessies al tevreden zijn met het behaalde resultaat.”

AFLOOP Hoe het met Zoe is afgelopen? Na drie sessies had ze een afspraak in het ziekenhuis en bleek ze door haar zo sterk verbeterde toestand niet eens meer in aanmerking te komen voor de naaldenbehandeling. Zie www.laurafobler.com, mail naar info@laurafobler.com of bel Laura op 06-23499152.

advertentie
advertentie