Burgemeester Mellisant en wethouder Joost van der Geest mochten9 december het startsein geven voor de lichtjesactie
Burgemeester Mellisant en wethouder Joost van der Geest mochten9 december het startsein geven voor de lichtjesactie Foto: www.stijling.nl

Benefietactie ‘Lichtjes voor Gorcum’ brengt 25.000 euro op

3 januari 2022 om 18:55 Maatschappelijk

GORINCHEM De benefietactie ‘Lichtjes voor Gorcum’ heeft een bedrag van 25.000 euro opgebracht. De actie werd georganiseerd door de Ronde Tafel63 om zo geld in te zamelen voor lokale, goede doelen.

Voor de actie werd voor Kerst een grote kerstboom op het Stadhuisplein pal voor het stadhuis geplaatst. Iedereen kon voor vijf euro een lichtje in de boom aansteken en zo zijn bijna 5.000 lichtjes ontstoken in de boom. De opbrengst van de actie komt ten goede aan diverse lokale, goede doelen. De eerste toezeggingen zijn inmiddels gedaan, zo krijgt het Leger des Heils tien sheltersuits voor daklozen. Voor het Hospice is geld toegezegd voor de inrichting van de gastenkamer en Rivas Thuiszorg voor een pannenkoekendrive voor de medewerkers. Meer aanvragen kunnen worden ingediend bij www.roundtable63.nl/fonds

Voorzitter van de Ronde Tafel Gorinchem, Maurits van Beek: ,,In deze donkere tijd, willen wij als Ronde Tafel Gorinchem graag onze verantwoordelijkheid nemen. Er zijn talloze mensen en initiatieven in de stad die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daar waar verschillen in de samenleving steeds groter lijken te worden, willen wij met deze benefietactie graag een bijdrage leveren om mensen in Gorinchem met elkaar te verbinden.”  De benefietactie ging hartverwarmend van start. Meer dan 50 bedrijven hadden al vóór het ontsteken van de lichtjes een toezegging gedaan.

 

Vorig jaar hield het Tafelfonds met ‘Lichtjes voor Beatrix’ een soortgelijke actie. Het Tafelfonds steunde de afgelopen twee jaar meer dan 15 lokale organisaties en initiatieven. Denk aan het Natuurcentrum Gorinchem, wijkcentrum de Rozenobel in de Haarwijk maar ook het Dierenasiel Gorinchem. In totaal gaat het tot nu toe om meer dan 60.000,- euro aan donaties.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie