Klinieken bieden uitkomst voor lange wachtlijst in ziekenhuizen

6 januari 2022 om 15:56 Zakelijk Deel je nieuws

Nieuw Chirurgisch Expertisecentrum geopend in Nieuwegein en Assen

NIEUWEGEIN - Ziekenhuizen kampen nog steeds met zeer lange wachtlijsten voor de planbare zorg. Corona heeft ervoor gezorgd dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden van planbare medische zorg naar gespecialiseerde klinieken. Waar mensen zonder op een wachtlijst te staan geholpen kunnen worden. Zo ook bij het zojuist geopende Chirurgisch Expertisecentrum in Nieuwegein en Assen. Dit centrum is vooruitstrevend met haar focus op het toepassen van patiëntvriendelijke, weinig belastende technieken op het gebied van proctologie (aandoeningen rondom de anus) aandoeningen. Dr. Ruben Schouten en Drs. Afzal Amir zijn de initiatiefnemers van deze kliniek. Binnen drie maanden verkreeg dit centrum het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) keurmerk. Uniek, wat wil zeggen dat de kwaliteit van dit centrum buitengewoon is.

“Patiënten kunnen bij ons in het Expertisecentrum snel een afspraak maken. En ook de behandeling kan soms nog op dezelfde dag of spoedig ingepland worden.”geeft Drs. Amir aan.

Dr. Schouten is een expert als het gaat om proctologie. Met name vanwege zijn introductie van vooruitstrevende laserbehandeling bij haarnestcyste (ontsteking bij bilnaad) en aambeien in Nederland. Deze korte en zeer effectieve laserbehandeling is door hem al bij honderden patiënten uitgevoerd. “In tegenstelling tot de normale methode kun je de volgende dag alweer wat gaan ondernemen,” vertelt Dr. Schouten. Veel mensen blijven te lang doorlopen met problemen, vooral omdat ze opzien tegen de belasting van de reguliere behandelmethode of de wachttijden door Corona. Dat is jammer, want met lasertechniek is het probleem snel op te lossen. De patiënt is zo klaar en heeft weinig last daarna. Dit in tegenstelling tot de maandenlange problemen met de operatietechniek, die meestal in de ziekenhuizen wordt toegepast.Vooral voor deze aandoeningen wordt een vertrouwensrelatie zeer gewaardeerd,” aldus Dr. Schouten. Beide artsen hebben zichtbaar hart voor de patiënt en passie voor hun vak.

“Het Expertisecentrum krijgt een landelijk opzet maar door in Nieuwegein en in Assen een vestiging te hebben, kunnen wij nu al de vooruitstrevende laserbehandeling bieden aan de mensen in twee grote regio’s,” vertelt Dr. Schouten.

Meer informatie

Meer informatie over het Chirurgisch Expertise Centrum is te vinden op: www.chirurgisch-expertisecentrum.nl.

advertentie
advertentie