kerstbomen, inleveren, Willem van Arkellaan, Waardlanden,
kerstbomen, inleveren, Willem van Arkellaan, Waardlanden, gp-buro

Inwoners brengen kerstbomen naar inzamelpunt in ruil voor een lot

9 januari 2022 om 14:08 Overig

GORINCHEM Inwoners van Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden konden gisteren hun kerstbomen in de buurt inleveren, zoals hier op de Willem van Arkellaan. Iedere ingeleverde boom levert een lot op, waarmee mooie prijzen te winnen zijn, met een hoofdprijs ter waarde van 500 euro. Veel inwoners van de vier gemeenten gaven gehoor aan de oproep en kwamen met hun afgedankte grote en kleine boompjes naar de inzamelpunten in de hoop een winnend lot te ontvangen. Kunstbomen waren niet welkom.

Ook op woensdag 12 januari kunnen er nog bomen worden ingeleverd. De inzamellocaties en -momenten staan op www.waardlanden.nl/kerstbomeninzameling.  Inwoners kunnen hun kerstboom ook klein maken en in de gft-container – met gesloten deksel – doen. Hiermee verandert de kerstbomeninzameling vooral in de gemeente Gorinchem. Daar mag men de kerstboom niet meer langs de kant van de weg zetten. 

De ingeleverde kerstbomen worden na versnippering gerecycled tot compost of groen gas. Ook worden kerstboomsnippers als bodembedekking in stallen gebruikt.

LOTERIJUITSLAG De loterijuitslag wordt 28 januari bekendgemaakt op de website van Waardlanden, www.waardlanden.nl/winnendeloten. 

kerstbomen, inleveren, Willem van Arkellaan, Waardlanden,
advertentie
advertentie