Nog even een foto maken van de leerlingen van het Kleurenlint alvorens ze de school binnen mogen
Nog even een foto maken van de leerlingen van het Kleurenlint alvorens ze de school binnen mogen Hannie Visser-Kieboom

Leerlingen beginnen nieuw schooljaar in brede school Dalemplein

10 januari 2022 om 12:08 Onderwijs

GORINCHEM Maandagmorgen in alle vroegte klonken de eerste kinderstemmen in de nieuwe, brede school het Dalemplein. Een frisse start in een nieuwe school, in een nieuw jaar èn na een algemene schoolsluiting van drie weken. Ook de BSO, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf verhuisden naar het Dalemplein.

De kinderen van CBS Kleurenlint verzamelden zich in alle vroegte op de parkeerplaats. Met een echt kinder-kleurenlint aan elkaar verbonden en wachtend op het seintje dat ze naar de nieuwe school aan de overkant van de Laag Dalemseweg mogen wandelen. ,,Helaas vanwege alle regeltjes en de eerdere schoolsluiting hebben wij nu geen muzikale begeleiding”, zo laat schooldirecteur Kim Rietveld weten. Gezien de lachende gezichten van de kinderen tijdens de oversteek, missen ze die muziek niet echt. De leerlingen van Montessori Gorinchem zijn rechtstreeks naar de nieuwe school gekomen en mogen al even op de nieuwe houten speeltoestellen op het plein spelen. ,,We zijn echt blij, het is zo’n mooie school, ook krijgen we een mooi groen plein. Straks gaan we binnen champagne drinken”, zo vertelt leerkracht Saskia van Willigen, terwijl ze een oogje houdt op de leerlingen. 

PEUTEROPVANG Saskia Schouten van de BSO is blij met het nieuwe onderkomen. ,,Het is zo mooi ingericht, we hebben alles met de twee scholen afgestemd”. Ook Peuteropvang In de Boomgaard (voorheen Hoog Dalem) verhuisde naar de nieuwe locatie. Daarnaast opende Stichting Kindercentra Gorinchem het nieuwe kinderdagverblijf in het Dalemplein. Rondom de school wordt nog hard gewerkt aan de bestrating. Ook de fraaie, groene gevelbekleding wordt nog afgewerkt.

WIJKCENTRUM Dalemplein heeft ook een sportzaal met twee zaaldelen. Meerdere sport- en beweegaanbieders gaan hier trainen. Hierdoor wordt een divers sportaanbod gecreëerd in de wijk. Vanwege de huidige coronamaatregelen is nog niet duidelijk wanneer de eerste sporters hier mogen gaan trainen. Daarnaast krijgt wijkcentrum Dalemplein er een plek. Hier gaat onder andere handbalvereniging Achilles in de avonduren een wijkfunctie vervullen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Wachtend bij het Kleurenlint alvorens ze naar de nieuwe school wandelen
Oversteken op de Laag Dalemseweg naar de nieuwe school
De leerlingen arriveren bij hun nieuwe school
Even wachten bij de ingang alvorens de leerlingen naar binnen mogen in het Dalemplein
Leerlingen van Montessori Gorinchem mogen al even op het schoolplein spelen
Ouders mochten vanwege de corona maatregelen niet in de nieuwe school kijken
Eenmaal binnen mogen de leerlingen in de kring voor de start van de schooldag
Op het plein staan nieuwe houten speeltoestellen
De gevel van de nieuwe school wordt nog verder afgewerkt
advertentie
advertentie