Artist Impression van het theater in het Merwedekanaal
Artist Impression van het theater in het Merwedekanaal MOVE Development

Move Development wacht nog steeds op antwoord over uitvraag Nieuwe Doelen

24 januari 2022 om 17:12 Overig Dossier Nieuwe Doelen

GORINCHEM Move Development wacht nog steeds op antwoord op de brief die Stibbe Advocaten op 9 september vorig jaar namens het bedrijf stuurde naar de gemeente Gorinchem. In de brief vraagt het advocatenkantoor waarom Move Development van de gemeente niet te horen kreeg waarom haar plan niet voldeed aan de ‘uitvraag’. 

Door het uitblijven van antwoord heeft Frans Verweij van Move Development de raadsleden op 20 januari per mail gevraagd waarom het antwoord uitblijft. ,,Tot op de dag van vandaag, bijna een half jaar later, hebben wij, ondanks herhaald verzoek en toezeggingen door de portefeuillehouder, op genoemd schrijven geen antwoord mogen ontvangen. Het is spijtig te moeten constateren dat, ondanks diverse toezeggingen, het college van B & W, c.q. de betrokken portefeuillehouder, zo omgaat met initiatiefnemers, burgers en bedrijven in onze gemeente, zo schrijft Frans Verweij aan de raad. 

BETERE ADVISEURS Verweij haalt daarbij nog een citaat aan uit een interview in Stad Gorinchem met wethouder Dick van Zanten. ,,De portefeuillehouder geeft in een interview in De Stad Gorinchem van 21 december 2021 aan dat er ‘Echt geen andere weg is dan die van een Europese aanbesteding. Het recente vastgoedarrest van de Hoge raad van twee weken geleden maakt dat nog eens duidelijk’. Dit is een onjuiste voorstelling van zaken; de gemeente had door kunnen gaan op ‘De Uitvraag’. Een vorm van selectie is nodig, maar zeker geen Europese aanbesteding. Stibbe Advocaten, onze adviseur in deze, is als kantoor betrokken bij de door de portefeuillehouder aangehaalde uitspraak van De Hoge Raad. Inmiddels constateren wij dat wij, op zowel cultureel als juridisch gebied, blijkbaar over aanmerkelijk betere adviseurs beschikken dan de gemeente Gorinchem. Toch een spijtige conclusie”. Op 9 december keurde de raad de Europese aanbesteding voor de exploitatie van de Nieuwe Doelen goed, wel voegde ze daaraan toe dat de gemeente ook plannen om elders een nieuw theater te exploiteren moet meenemen in de Europese aanbesteding.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie