Ontlading bij de waterpoloheren na de winst in Zwolle
Ontlading bij de waterpoloheren na de winst in Zwolle De Linge/PCG

Historische promotie waterpolo heren de Linge/PCG naar eredivisie

23 mei 2022 om 07:26 Waterpolo

GORINCHEM Na het gelijkspel in de thriller van vorige week tegen MNC uit Dordrecht om de koppositie in de competitie verder te verstevigen moest het eerste herenteam van De Linge/PCG dit weekend winnen om kampioen te worden. De heren speelden twee wedstrijden tegen SWOL uit Zwolle. Bij winst zaterdag kon zondag het kampioenschap in de eerste bondsdivisie van het vaderlandse waterpolo worden behaald . 

Op zaterdag werd aangetreden in een kolkend Caribabad waar de heren uit Leerdam/Gorinchem stroef begonnen. In het eerste part speelde de spanning al meteen mee en dit werd met een krappe 2-1 voorsprong afgesloten. In het tweede part ging SWOL door met de strakke pressing en was het nog steeds lastig voor thuisploeg om een gaatje te vinden, maar desondanks stond er halverwege een 5-2 voorsprong op het bord. Daarna ging het spel beter en na drie parten was er geen vuiltje meer aan de lucht, 12-2. Uiteindelijk werd er zaterdag met 17-4 gewonnen.

ACHTERSTAND Op zondag moest er in Zwolle gewonnen worden om kampioen te worden. Vele supporters waren er mee gekomen om het team aan te moedigen. De 1e periode leek wel een kopie van de wedstrijd in Gorinchem en was de stand 2-2.  Na de 2e periode konden de bezoekers uitlopen naar een 3-5 voorsprong. Het team uit Zwolle liet zich echter niet verrassen en leek zeker niet van plan om de LINGE/PCG de winst te geven, de schoten op doel waren vrij zuiver en nadat men met 4-7 achterstond werd deze binnen 1 minuut naar 7-7 teruggebracht. 

ONTLADING Het werd spannender en spannender in Zwolle. Met een kleine 8-9 voorsprong konden de heren van de LINGE/PCG aan het laatste part beginnen.  In de 4e periode lieten de mannen van de LINGE/PCG zien waarom ze de besten zijn dit seizoen. Vanuit een goede verdediging werd rustig aangevallen en toen er met nog 1 minuut te spelen de 8-13 gemaakt werd was het duidelijk. De LINGE/PCG heren 1 is kampioen van Nederland in de eerste bondsdivisie en mag zich volgend jaar etaleren in de eredivisie. Een unieke prestatie.Na het laatste fluitsignaal was er tijd voor de ontlading. Volgende week zaterdag speelt het team de laatste wedstrijd tegen het Y in Amsterdam.

 

Zaterdag: Doelpuntenmakers: Nick van den Heuvel en Lennart van Wieren 3, Tjerk Noorduyn, Timon den Breejen, Victor Visser en Quint Gerdes 2, Oscar Visser, Ruben den Ouden, Thijs Uittenbogert allen 1 

Zondag:

Doelpuntenmakers: Tjerk Noorduyn en Victor Visser 3, Oscar Visser 2, Ruben den Ouden, Chiel den Otter, Quint Gerdes, Nick van den Heuvel, Marvin Ross allen 1

advertentie
advertentie