Medailleregen voor turnsters OKK Gorinchem

25 juni 2018 om 14:08 lokaal

GORINCHEM OKK Gorinchem turnde vrijdagavond en zaterdag met 13 turnsters de voorlaatste wedstrijd van het turnseizoen. Zij namen deel aan de meerkamp en toestelfinales op de individuele Rayon Kampioenschappen van de KNGU in Hendrik-Ido-Ambacht.

Alle turnsters kwamen uit op één van de 17 niveaus uit het Nationaal Turn Systeem. Vrijdagavond startten de eerste OKK-deelneemsters. De 4 meiden behaalden die avond al 13 medailles.

Junior D Louise van Drunen werd 1e op brug en vloer, 2e op sprong en 3e op balk en behaalde daarmee goud op de meerkamp. Junior D Iris Hendel werd 1e op sprong en 2e op balk. Senior B Celine Oirbans werd 1e op brug en balk, 2e op vloer en sprong en behaalde daarmee ook goud op de meerkamp. Senior B Mariska Williams werd 2e op balk.

De wedstrijd vervolgde op zaterdagochtend. In de categorie Instap N2 behaalde de jonge Julianne Verhagen zilver op brug, balk en vloer. Hierdoor pakte zij ook het zilver op de meerkamp. Esmay Verbaan behaalde goud op sprong. Hun leeftijd- en teamgenootje Destiny Iseger kon helaas niet meedoen, vanwege een dubbele armbreuk door een val tijdens de training.

Bij de één jaar oudere meiden van Pupil 1 N2 pakte Evy Platje het goud op de meerkamp door bij sprong, balk en vloer als 1e en op rek als 2e te eindigen. Britt de Boon mocht brons in ontvangst nemen voor haar vloeroefening en sprong. Jasmine Pilwinska eigende zich het zilver toe op de meerkamp. Ze werd 1e op brug en 2e op zowel vloer als balk. Anna van de Wetering behaalde een knappe 2e plek op sprong en een 3e plek op rek.

Pupil 2 N3 Danieck Bastemeijer begon in de middagwedstrijd ontspannen aan de warming-up op vloer, maar brak daarbij onfortuinlijk haar sleutelbeen. Totaal behaalden de 6 meiden dus 18 medailles in de middagwedstrijd.

Na de Jeugd 2 Niveau E wedstrijd bleek het meerkamppodium vrijwel volledig bezet te worden door OKK. Lana Idema ging naar huis met het zilver op de meerkamp. Ze werd 1e op balk en 2e op brug. Voor Fee Boele was het brons op de meerkamp bestemd: zij werd op brug 1e en op sprong 2e. Renske van de Wetering behaalde zilver op vloer en brons op brug en sprong. Deze 3 meiden behaalden 9 medailles totaal.

advertentie
advertentie