Afbeelding
Google Streetview

Ontwerpwedstrijd voor veiligere Haarsekade

27 juni 2018 om 11:30 lokaal

GORINCHEM Hoe kunnen de Kleine en Grote Haarsekade veiliger worden? Om op die vraag een antwoord te krijgen, wordt er een beroep gedaan op de creativiteit van de inwoners van Gorinchem. Er komt een heuse ontwerpwedstrijd.

door Tim Hartman

De ontwerpwedstrijd is een idee van D66-raadslid Ilhan Tekir. Hij kwam donderdagavond met een motie nadat hij door de naam van het nieuwe coalitieakkoord op een idee was gebracht: 'Mensen maken de stad'. ,,Inwoners hebben vaak zelf goede ideeën over hoe de fietsveiligheid in de stad te kunnen verbeteren. Dat in combinatie met de deskundigheid van professionals kan tot mooie uitkomsten leiden op de Kleine en Grote Haarsekade. Want ook de professionals willen we met deze wedstrijd prikkelen."

Tekir constateert dat het aantal fietsongelukken in Gorinchem is toegenomen en benoemt de Kleine en Grote Haarsekade als gevaarlijke fietsknelpunten. Exacte cijfers van fietsongelukken op de twee kades zijn er niet. ,,Maar", zo stelt Tekir. ,,Bijna-ongelukken halen de cijfers niet en die zie ik dagelijks. Het is er heel onoverzichtelijk met fietsers, auto's én geparkeerde auto's."

De motie van D66 werd sympathiek bevonden door de gehele gemeenteraad en er werd dan ook unaniem voor gestemd. Rutger van Breemen (GroenLinks) had nog wel een kanttekening: ,,Zo'n wedstrijd is wel spannend als deskundigen er eerder niet uit zijn gekomen." Marjo Molengraaf (ChristenUnie-SGP) voegde daar aan toe: ,,Het college kan niet zeggen: 'we schrijven een wedstrijd uit en we doen er verder niets mee'. We moeten dan ook écht iets doen met de uitkomsten."

advertentie
advertentie