Oud voorzitter en Rivas-bewoner krijgt rondleiding in het Gorcums Museum

30 juni 2018 om 19:28 lokaal

GORINCHEM Mevrouw Kreukniet, bewoner Rivas-locatie Steijndeld, kon na jaren weer een kijkje nemen in het Gorcums museum. Mevrouw was vele jaren zelf voorzitter van het Gorcums Museum. Deze dag heeft zij een rondleiding gekregen van de museumconservator Rob Krezner en luisterde aandachtig naar alle verhalen.

,,Mevrouw Kreukniet is vele jaren voorzitter van het Gorcums Museum geweest," vertelt Mari Kant, activiteitenbegeleider in Steijndeld. ,,Ze bekijkt vaak foto's uit die tijd en ze vroeg zich af hoe het nu gaat met het nieuwe museum. Na een telefoontje met het museum en met museumconservator Rob Krezner, werd mevrouw gelijk uitgenodigd om naar het museum te komen voor een persoonlijke rondleiding."

Mari: ,,Het was mooi om te zien hoe mevrouw genoot van alle mooie werken in het museum en ze luisterde aandachtig naar alle verhalen die meneer Krezner vertelde. Na de rondleiding zijn ze samen een kopje koffie gaan drinken, waar mevrouw als aandenken een brochure van de tentoonstelling mee naar huis mocht nemen. Bij thuiskomst bleef ze met plezier de brochure doorkijken."

advertentie
advertentie