De Groentetuin
De Groentetuin Neeltje van Triest

De Groentetuin is weer open - forse verbouwing pakt fraai uit

4 december 2022 om 08:07 Zakelijk

GORINCHEM De Groentetuin is enige tijd gesloten geweest, omdat er volop verbouwd werd. Menig vaste klant kwam tot de ontdekking dat de goed gesorteerde winkel echt gemist werd en iedereen is blij met de heropening. De Groentetuin biedt een eigentijds en kwalitatief hoogstaand assortiment aan groenten en fruit en alles wat daar bij hoort.

Barry Ruinberg is de derde generatie ‘groenteboeren’ die in de winkel staat. In 1984 zijn opa en oma Flip en Jenny samen gestart, vader Henk heeft het later van ze overgenomen en nu is Barry twee jaar volop in De Groentetuin aan het werk.

Hij zwaait trots naar de keuken die vanuit de winkel zichtbaar is. Hier worden groenten gesneden, salades gemaakt en alle andere werkzaamheden verricht.

Barry: ,,Wij gaan altijd voor de beste kwaliteit. Appels en peren kopen we rechtstreeks van de teler, citrusvruchten als mandarijnen en (navel)sinaasappels en ander lekkers bij de groothandel en heel veel groenten rechtstreeks op de veiling.’’

Naast de prachtige groentewinkel exploiteert De Groentetuin ook de site voorugekookt.nl. Hierop kan men online maaltijden bestellen en laten thuisbezorgen. Met name tweeverdieners en senioren hebben deze service helemaal ontdekt, al zijn er vanzelfsprekend ook anderen die deze service waarderen. Er zijn behoorlijk wat klanten die de maaltijden voor hun ouders bestellen. Ze kunnen kiezen uit veertig verschillende varianten. Afhalen is ook mogelijk.

Naast het snijden en hakken worden ook fraai opgemaakte salades in de fonkelnieuwe keuken vervaardigd. Vooral nu in december is het een zeer populair product. De erwtensoep is ook zo’n seizoensproduct dat veel lof scoort. ,,Goed gevuld met groenten en vlees, we maken er veel werk van’’, lacht de vrolijke eigenaar.

Hij wijst nog even op de zuurkool uit het vat, de nieuwjaarskost zoute bonen, kant-en-klare witlof. Maar ook fijngesneden andijvie, allerlei groentemixen om te wokken of in de pasta, rauwkost in vele uitvoering, de maaltijdsalades en nog veel meer lekkers. De Groentetuin doet haar naam eer aan.

De Groentetuin Ruitenberg, Schoutstraat 47, Piazza Center, Gorinchem. Telefoon 0183-634025 of www.de-groentetuin.nl of www.voorugekookt.nl.

advertentie
advertentie