Afbeelding
Coronavirus

Laatste dagelijkse corona-update: 57 nieuwe besmettingsgevallen

30 juni 2020 om 17:15 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM Vandaag zijn 57 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19; gisteren waren dat er nog 78. Er zijn 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest) en er zijn 6 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

LIVEBLOG STOPT Na vandaag melden we niet meer dagelijks de toename van het aantal positief geteste COVID-19 patiënten, het aantal in het ziekenhuis opgenomen en aantal overleden COVID-19 patiënten. De updates verschijnen voortaan een keer per week op dinsdag. Op 7 juli verschijnt de eerste wekelijkse update. Ook stoppen we met het liveblog, dat we de afgelopen 16 weken bijhielden. De data op het Dashboard van de Rijksoverheid worden nog wel dagelijks bijgewerkt.

advertentie
advertentie