Afbeelding

Kolibrievlinder aan de Voermanstraat en in Wijdschild

18 augustus 2022 om 17:08 Dieren

GORINCHEM Marianne de Joode stuurde foto’s naar de redactie naar aanleiding van een eerder artikel over de kolibrievlinder in de volkstuinvereniging. 

,,Pas geleden maakte ik deze foto’s op ons balkon aan de Voermanstraat te Gorinchem. Ik dacht eerst aan een kolibrievogel omdat deze vlinder haast even groot was. Had nog nooit zo’n vlinder gezien, nu zie ik wel een kleinere soort vliegen ook op ons balkon, maar die is te snel voor een foto.” 

Diana Vlot liet weten dat ze de kolibrievlinder in de wijk Wijdschild signaleerde. ,,Ik zag de bijzondere vlinder voor de bloemen in de tuin fladderen. Je moet even inzoomen op de foto met paarse bloemen. Daarna zat hij even onder de dakrand.Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is dat de kolibrievlinder.”

De kolibrievlinder is een dagactieve nachtvlinder die oorspronkelijk vooral in landen rond de Middelandse Zee voorkwam, maar steeds vaker ook in Nederland wordt gezien. Ze voeden zich op dezelfde manier als kolibries: stil hangend in de lucht met hun lange (rol)tong nectar uit bloemen halend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie