Oproep op gemeentepagina om evenementen tijdig aan te melden
Oproep op gemeentepagina om evenementen tijdig aan te melden gemeente Gorinchem

Aanmelden van grote evenementen in 2023 moet al voor 1 oktober

29 september 2022 om 13:40 Evenementen

GORINCHEM Wie in Gorinchem een groot evenement wil organiseren in 2023 heeft nog maar een om dit te melden bij de gemeente. Zowel op twitter als op de gemeentepagina in de Stad Gorinchem stond een oproep om dit voor 1 oktober te doen. 

Grote terugkerende evenementen waarbij inzet van de hulpdiensten nodig is, worden jaarlijks benaderd om hun evenement aan te melden voor de evenementenkalender, zodat inzet van de hulpdiensten tijdens het evenement gegarandeerd is, zo laat de gemeente Gorinchem weten. ,,Na 1 oktober 2022 vindt vervolgens afstemming plaats met de hulpdiensten over inzet bij de grote evenementen die voor 2023 op de planning staan. De organisatoren van de grotere terugkerende evenementen zijn van deze procedure op de hoogte,” zo laat een woordvoerder weten. ,,Het aanmelden van een evenement geeft nog geen rechten en betreft nog geen vergunningsaanvraag. Voor het aanvragen van een vergunning geldt de reguliere proceduretermijn, afhankelijk van het soort evenement.” De gemeente wilt liefst zo vroeg mogelijk een totaal overzicht hebben van alle evenementen in 2023. 

Wilt u in 2023 een evenement organiseren? Meld uw evenement dan uiterlijk vóór vrijdag 30 september 2022 aan bij de gemeente via apv@gorinchem.nl Na aanmelding ontvangt u meer informatie. Meer weten over een evenement organiseren in Gorinchem? Kijk op https://t.co/ZQK4ggNksV pic.twitter.com/8xXdJ53B9p

— Gemeente Gorinchem (@gem_gorinchem) September 24, 2022


Grote evenementen vragen veelal extra inzet van hulpdiensten. En het is belangrijk dat deze inzet ook gepland kan worden, zo laat de gemeente Gorinchem weten. ,,Wanneer een groot evenement niet tijdig is aangemeld, kan dit betekenen dat een groot evenement niet door kan gaan wanneer de inzet van hulpdiensten niet kan worden gegarandeerd.” De tijdige aanmelding van de evenementen in 2023 geldt niet voor evenementen, waarvoor inzet van hulpdiensten achterwege kan blijven. Denk bijvoorbeeld aan een braderie, optocht, feest of herdenking. Een evenementenvergunning is nodig als meer dan honderd bezoekers worden verwacht. Voor kleinere evenementen zoals een straat- of buurtfeest, een straatspeeldag of buurtbarbecue kan volstaan worden met een melding.

advertentie
advertentie