Frank Visch (midden) en Pieter van der Brugge (l.) van de Rotary Santa Run-organisatie en Marco Uijterlinde van Grand café ’t Gelagh.
Frank Visch (midden) en Pieter van der Brugge (l.) van de Rotary Santa Run-organisatie en Marco Uijterlinde van Grand café ’t Gelagh. Jan Noorlandt

Rotary Santa Run is een feestje voor iedereen

7 december 2022 om 07:51 Evenementen

GORINCHEM Over anderhalve week kleurt Gorinchem eindelijk weer rood. Na twee jaar afwezigheid vindt zaterdag 17 december de Rotary Santa Run weer plaats. Rennen of wandelen om je clubkas te spekken of om diverse goede doelen te steunen. De Rotary Santa Run start om 14.30 vanaf de Varkenmarkt in Gorinchem. De inschrijving is vanaf deze week geopend.

Met gemiddeld 1000 deelnemers en honderden toeschouwers is de Rotary Santa Run één van de grotere evenementen in Gorinchem. Een evenement waar je als Gorcumer eigenlijk niet onderuit kan. Niet sportief genoeg om te rennen? Geen probleem dan wandel je de route toch gewoon! De Rotary Santa Run is een feestje voor iedereen. 

Opnieuw staat Henry Wessels garant voor een feestje tijdens de Santa Run. Om 14.45 uur start de warming-up begeleid door Larissa Bakker van LaRizz dance studio. Tijdens de loop worden de deelnemers muzikaal begeleid het dweilorkest Tante Co op Zolder. Na afloop is er de After Santa Party op de Varkenmarkt. 

,,Het mooie aan de Rotary Santa Run is dat deelnemers door mee te doen aan de Santa Run geldprijzen kunnen winnen voor hun eigen sport-, muziek-, cultuur- of toneelclub”, vertelt Frank Visch van Rotary Gorinchem. Wie dit wil, dient zich wel (vóór 10 december) via zijn eigen club uin te schrijven. Hoe dat precies werkt lees je terug op de website van de Rotary Santa Run. Daarnaast zijn er twee lokale goede doelen gekoppeld aan de Santa Run: stichting Vrienden van het Gasthuis en stichting Dapper Kind. Het landelijke goede doel is de Nierstichting.  

Ons idee is uiteindelijk door andere rotaryclubs in het land overgenomen

De Santa Run wordt inmiddels in zo’n zestig gemeenten georganiseerd, vertelt Visch. ,,Het initiatief is 15 jaar geleden bedacht door de Gorcumse Rotary. Ons idee is uiteindelijk door andere rotaryclubs in het land overgenomen. Wij vinden het belangrijk om lokale doelen te steunen. Dat gebeurt dus door geldprijzen uit te reiken aan de clubs en verenigingen en door lokale goede doelen aan de run te koppelen.” 

Volgens Visch is het één en ander niet mogelijk dankzij de steun van sponsors. ,,Alles wordt duurder door de inflatie maar onze kerstmannenpakken kosten nog steeds een tientje. Dat hebben we aan de sponsors te danken. Onze sponsors zorgen er ook voor dat er voor iedere deelnemer wat te eten en drinken is na afloop. Er wordt voor soep gezorgd, voor rookworsten en warme chocolademelk. Dat wordt overigens wel een steeds grotere uitdaging”, lacht Visch.

Online inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 15 december. Na je online inschrijving print je je ticket, en haal je daarna je pak op bij het door jou opgegeven afhaalpunt: Bruna (Piazzacenter 10), Plus Elbert van den Doel (Winkelcentrum Nieuw Dalem), Wereldwinkel (Langendijk 85), Primera Ben Groot (Arkelstraat 7) en Primera Groot (Winkelcentrum Hoogdalem).  

Deelnemers die na afloop hun pak niet meer nodig hebben kunnen deze deponeren in één van de witte containers op de Varkenmarkt. ,,We hebben een bedrijf gevonden dat de pakken kan recyclen. Zo dragen we ook op het gebied van duurzaamheid een steentje bij.” 

Voor meer informatie en inschrijven: www.gorinchem.rotarysantarun.nl 

advertentie
advertentie