Stadsdichter Martin Rensen trapte de filmavonden aan de stadswal af met een filmgedicht.
Stadsdichter Martin Rensen trapte de filmavonden aan de stadswal af met een filmgedicht. Eigen foto

Stadsdichter opent Buitenbios Stadswal

9 augustus 2022 om 15:19 Film

GORINCHEM Stadsdichter Martin Rensen trapt op donderdag 11 augustus om 21.15 uur de filmavonden aan de stadswal af met een filmgedicht. Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) heeft drie avonden zomerse filmhits op het programma staan. De stadsdichter, die sinds mei aantreedt bij verschillende evenementen en bijeenkomsten in de stad, schreef speciaal een gedicht voor deze gelegenheid.

Het IFFG zet traditiegetrouw het scherm op bij de stadswal in de vesting Gorinchem, op de binnenplaats van Koninklijke Harmonie De Bazuin. De stoelen staan klaar en de bar is geopend voor een drankje en een snack. ,,Een avond genieten van film in de openlucht is een compleet andere beleving, dan film kijken in de zaal. Het is een heerlijke manier om zomers te genieten van het grote doek”, volgens Christel de Gier, die de promotie verzorgt en zelf razend enthousiast is over de openluchtbioscopen. ,,En zomerse temperaturen hebben we momenteel, met een lekker fris drankje in de hand droom je weg en reis je naar plekken elders op de wereld, heerlijk toch”, zegt zij lachend.

Het IFFG toont drie aaneensluitende avonden om 21.15 uur een film. Donderdag 11 augustus The Worst Person in the world, vrijdag 11 augustus Druk en zaterdag 13 augustus Madres Paralelas. Meer informatie en tickets: www.iffg.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie