Wim den Besten

GKV Enomics sluit seizoen af met ruime zege

19 juni 2022 om 19:15 Korfbal

GORINCHEM Op een bloedheet kunstgrasveld is GKV Enomics erin geslaagd voor de derde keer op rij te winnen. Tegenstander was BEP uit Purmerend. Beide ploegen hebben zich gehandhaafd waardoor er geen belangen meer op het spel stonden, behalve de eer. Dat was voor de spelers fijn, want het kwik tikte de 30 graden aan en het zonnetje scheen riant. De middag stond vooral in het teken van afscheid: Trainers Chris Beuk en Jan Ouwerkerk werden bedankt voor bewezen diensten en ook voor spelers Ferry Gruijters en Kevin van Beest was het de laatste keer dat zij het oranje shirt aantrokken, na ongeveer een decennium in de selectie te hebben gespeeld. Ook Kelly de Bruijn nam afscheid, maar vanwege haar blessure zat een afscheidswedstrijd er helaas niet in. Het publiek werd op een doelpuntrijke wedstrijd getrakteerd: GKV Enomics won met 27-14.

RUIME VOORSPRONG GKV Enomics begon wederom voortvarend aan het duel. De afzwaaiende Gruijters en Van Beest hadden geen last van klamme handjes en zorgden met hun eerste schoten voor een 2-0 voorsprong. Ook Niek van der Weijden ging rustig verder waar hij de laatste weken mee bezig is en verzilverde zijn eerste afstandsschot, net als Nikki Bos. Dit was een voorbode voor de rest van de wedstrijd en GKV Enomics liep zeer eenvoudig uit naar een ruime voorsprong. BEP counterde enkel met wat rake afstandsschoten, maar kwam er verder nauwelijks uit. Bij 11-5 stokte de aanval van GKV Enomics enigszins en duurde het een kleine tien minuten voordat Rachel Romijn er 12-5 van maakte. Van Beest er toen alweer vier in liggen. De kleedkamers werden met een ruime voorsprong voor GKV Enomics opgezocht.

De tweede helft geen ander wedstrijdbeeld: BEP vond het wel prima en was niet van plan de druk enorm te verhogen. Gezien de temperatuur en de stand in de competitie was dat begrijpelijk. GKV Enomics schoot lekker door en liep steeds verder uit. Mats den Besten en Niek van der Weijden combineerden als vanouds en misten nauwelijks een schot. De enigen die er nog iets spannends van wilden maken, waren de scheidsrechters, die het nodig vonden iedere beweging van de spelers te corrigeren en dirigeren. Dat leidde tot frustratie bij beide teams, die tegen elkaar juist sportief waren. Voor Ferry Gruijters was de maat op een gegeven moment vol en die pakte vijf minuten voor het einde van zijn carrière nog een gele kaart.

PUBLIEKSWISSELS Vijf minuten voor het einde was er nog ruimte voor publiekswissels voor Gruijters en Van Beest. Het koningskoppel kan terugkijken op een schitterende carrière in het vlaggenschip van GKV Enomics en ze zullen beide enorm gemist worden. GKV Enomics sluit het seizoen af op de vierde plaats, een prima resultaat na de droevige start in september. Volgend jaar staat er met Bart Drost een nieuw gezicht voor een deels nieuwe spelersgroep. Voor nu is het tijd voor een welverdiende zomerstop. De competitie wordt volgend jaar gestart op 10 september.

Doelpuntenmakers: Kevin van Beest 8, Mats den Besten 7, Niek van der Weijden 5, Rachel Romijn 2, Guido Messerschmidt 2, Ferry Gruijters 2, Nikki Bos 1.