Wim den Besten

GKVEnomics verliest van scorend efficiënt Swift

25 september 2022 om 19:32 Korfbal

GORINCHEM De korfballers van GKVEnomics speelden zaterdag thuis op Molenvliet tegen Swift/Middelburg, in een attractieve en ondanks het mindere weer doelpuntrijke wedstrijd. De GKV’ers verliezen met 22-26.

Met Mats den Besten terug in de basis, speelden de GKV’ers het eerste kwart sterk met veel beweging en veel kansen. Bij 2-2 schoot Rachel Romijn twee keer van afstand raak 4-2, maar Swift kwam snel weer langszij 5-5. Met 13 minuten op de klok en 7-7 stand liep Swift dankzij gevarieerd spel en een hoog scoringspercentage in 7 minuten weg naar 7-12 en die klap zijn de Gorcumse korfballers niet meer te boven gekomen. Ruststand 9-14.

In de tweede helft was het direct weer raak voor de ploeg uit Middelburg 9-16. Terwijl de GKV aanvallen genoeg perspectief boden, gingen er veel kansen verloren door tekort/onzuiver schieten, terwijl Swift de wedstrijd controleerde en efficiënt bleef in de afwerking. Bij 12-19 kwam Remco Ouwerkerk in de ploeg en even later viel ook Nienke van der Weijden in, hersteld van een spierblessure. De thuisploeg liet de kop niet hangen en bleef hard werken voor een beter resultaat. Een dubbelscore van Remco Ouwerkerk, een raak schot van Pepijn Kuijntjes en twee maal Mats den Besten van afstand, zorgden in de slotfase voor een dragelijke 22-26 eindstand.

Zaterdag speelt GKVEnomics uit tegen Nieuwerkerk.

Doelpuntenmakers GKV Enomics 1: Rachel Romijn 4, Mats den Besten 4, Niek van der Weijden 4, Pepijn Kuijntjes 3, Remco Ouwerkerk 3, Maren den Besten 1, Maren van Krieken 1, Pepijn Kuijntjes 1, Guido Messerschmidt 1.