Kunstenaar Laurentiu  Ivan is zondag zelf aanwezig in de Kruitmagazijnen
Kunstenaar Laurentiu Ivan is zondag zelf aanwezig in de Kruitmagazijnen Aangeleverd

Culturele Zondag in Gorinchem

7 december 2022 om 12:55 Kunst

GORINCHEM Tijdens de Culturele Zondag op 11 december zijn er weer diverse bijzondere activiteiten in de Gorinchemse binnenstad. Het Zevende Huis zelf is gesloten, maar in plaats daarvan zijn de deuren van de Rehobotkerk aan de Driekoningenstraat geopend waar de Zangwerkplaats van Helga Buitelaar, samen met Popkoor 0183 en Big Band Gorcum een concert geven. Klassiekers en wat onbekendere pareltjes worden uitgevoerd. Aanvang 15.30 uur en kosten op basis van donatie. 

In het Gorcums Museum vindt tijdens de Culturele Zondag het Cultuurcafé plaats. Op deze dag biedt het museum niet alleen een programma vol activiteiten rondom het najaarsprogramma Gorcums Goed, maar neemt het ook afscheid van de huidige historische presentatie. In fases wordt de eerste verdieping van het museum vernieuwd. Te beginnen met het auditorium, dat vanaf 12 december gesloten zal zijn en eind januari weer geopend zal worden.

Bij Kunst bij Karel op de Langedijk is een bijzondere expositie van twee nieuwe kunstenaars. Magreet Lijnbach en partner Ron Schouten met indrukwekkende creaties. Beide kunstenaars zijn aanwezig. Ook op de Langedijk is Weverij Roodenburg. Hier wordt alles getoond en uitgelegd over de kunst van het weven. Kortom, overal waar de vlag van de Culturele Zondag wappert zijn interessante zaken te bewonderen. Voor een actueel overzicht zie https://culturelezondaggorinchem.nl/

advertentie
advertentie