Bezoek Leerdamse Ondernemers bij Avelingen Groep en RSD

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Leerdamse ondernemers namen op 24 februari een kijkje in de ‘keukens’ van Avelingen Groep en de Regionale Sociale Dienst (RSD). De leden van de Bedrijven Kring en G-14 van Leerdam werden vervoerd met een originele Amerikaanse schoolbus. Naast een rondleiding door het pand van Avelingen Groep spraken zij met zowel Avelingen Groep, RSD als UWV om een beeld te krijgen van elkaars mogelijkheden.

De RSD zet de bijzondere bus in als mobiel trainingscentrum om werkzoekenden onder meer te helpen met het verbeteren van hun arbeidsvaardigheden. “Daarnaast wordt de bus ook gebruikt als een soort markplaats,” aldus Jordan den Boef, coördinator Aanpak Jeugdwerkloosheid van RSD/AV. “Wanneer de ondernemer een persoonlijke ontmoeting heeft met gemotiveerde werknemers, bespaart dat tijd doordat het niet nodig is om talloze sollicitatiebrieven door te nemen.”

Guus Boogaard van ‘Meester van Zaken Advocaten’ is enthousiast over de ontvangst.

“Ik denk dat er voor veel ondernemers een wereld van nieuwe mogelijkheden ligt voor wat betreft het oplossen van organisatie- en personele vraagstukken”, aldus Boogaard. “Het is ook onze verantwoordelijkheid mensen met een arbeidshandicap aan regulier werk te helpen. Er zijn meer mogelijkheden dan we denken en dat hebben RSD en Avelingen Groep ons getoond.”

Marielle Don, manager Avelingen Werkt, Avelingen Groep vult aan: “Ondernemers staan momenteel voor spannende uitdagingen: teruglopende economie, vergrijzing, wet- en regelgeving, enzovoorts. Dit alles brengt vele organisatie- en personele vraagstukken met zich mee. Dat kost tijd en aandacht wat de ondernemer weghoudt bij het ondernemen zelf.” Avelingen Groep en Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard/Vijfheerenlanden hebben samen met het UWV de handen ineengeslagen om zo werkgevers te ontzorgen in het wervings- en selectieproces. “We kijken naar mogelijkheden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook naar het eventueel herverdelen van taken binnen de organisatie van de ondernemer, zodat ieders talent optimaal benut wordt”, aldus Don.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marielle Don 06 2344 5179 en Jordan den Boef 06 3000 0165.

advertentie
advertentie