Josien Bruinsma bij Galerie De Etage

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Zaterdag 5 april as om 16.00 uur opent Boekhandel Cursief / Galerie De Etage de nieuwe expositie van Josien Bruinsma. Tijdens de opening zal Josien Bruinsma iets vertellen over haar werk en is er een optreden van Balletstudio Marina Bykova.

Over de tentoonstelling:

De vrouwfiguren die Josien Bruinsma (1983) tekent zijn een gestileerde spiegel van het innerlijk. Ze zijn minimalistisch en laten tegelijkertijd een diepere laag zien. Met weinig lijnen vertelt Josien haar verhaal, waarbij ze ruimte overlaat voor de eigen interpretatie van de kijker. Josien Bruinsma heeft een achtergrond in de modestyling, wat reflecteert in haar werk. Het werk van Josien Bruinsma is een vorm van mixed media. Deze vorm versterkt de tweezijdigheid van het beeld: het strakke digitale, in contrast met de wat fragielere lijnen.

Balletstudio Marina Bykova heeft zich laten inspireren door het werk van Josien. Over de dans die op basis van het werk ontstaan is, zegt Marina:

De strakke en minimalistische lijnen van de tekeningen van kunstenares Josien Bruinsma zien we als vrouwelijke elegantie en onvoorspelbaarheid. De leegte nodigt ons uit tot humor en vreugde. Op onze manier proberen we het te uiten in een uitbundige dans!

Het belooft een interessante middag te worden met een spannende combinatie van tekeningen en dans. De expositie van Josien Bruinsma is te zien van 5 april t/m 3 mei bij Boekhandel Cursief/ Galerie De Etage, geopend tijdens winkelopeningstijden en tijdens de Culturele Route iedere tweede zondag van de maand.

Boekhandel Cursief/ Galerie De Etage, Kruisstraat 4, 4201 GE Gorinchem.

advertentie
advertentie