Debatclub Lyceum Oudehoven bezoekt Grondwet Festival

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De debatclub van Lyceum Oudehoven neemt zaterdag 29 maart deel aan het Grondwet Festival in Den Haag dat in het kader van 200 Jaar Koninkrijk wordt gevierd. In het stadhuis in Den Haag gaan Hanna de Jager, Aron Vink, Judith van der Wolf, Tamara van houwelingen, Rik Ploeg, Maithe van der Wal en Nick ter Veer zaterdag met 15 andere scholen in debat over actuele thema's. Docent Inie Paulus begeleidt hen. De winnaar van het toernooi, dat wordt georganiseerd door Het Debatbureau, brengt een bezoek aan het festival Concert at Sea in Zeeland.

Onze Grondwet bestaat op zaterdag 29 maart precies 200 jaar. De 200ste verjaardag van de Grondwet is een speciale dag voor alle inwoners van het jubilerende Koninkrijk. Dit wordt in Den Haag gevierd met een festival vol attracties, activiteiten, toneel, theater en open huis. Zestig instellingen organiseren deze feestelijke dag waar iedereen welkom is om mee te vieren. Organisaties die iets met de Grondwet te maken hebben openen hun deuren. Zo kan men een kijkje nemen in onder meer de Trêveszaal, Ridderzaal, Tweede Kamer en het Catshuis. 

Koning Willem-Alexander zal ook het Grondwet Festival bezoeken. Hij start om 13.00 uur bij het Kabinet van de Koning en wandelt vervolgens over het Lange Voorhout. Daarna bezoekt hij de fictieve dialoog tussen koning Willem I en Gijsbert Karel van Hogendorp. De koning sluit zijn bezoek af op het stadhuis bij de scholierendebatten.

advertentie
advertentie