Talentenlied wordt lespakket: muzikaal cadeau

28 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Deze week wordt een lespakket met het thema 'talent' verspreid op scholen in Gorinchem, een muzikaal cadeau. Aanleiding is het succes van het talentenlied van Helga Buitelaar.

De boodschap van het lied is: Iedereen heeft een talent. Het lespakket moet ervoor zorgen dat je verbetert waar je goed in bent, dat stimuleert het zelfvertrouwen. Daardoor kan je beter tegenslagen verwerken. Dat zorgt voor krachtige mensen, één van de belangrijkste doelstellingen van Gorinchem Beweegt. Zij coördineren de totstandkoming van het lespakket.

In het lespakket zit in eerste instantie alles wat er nodig is om het talentenlied ook te kunnen zingen en spelen: de tekst, muziekbladen en choreografie. Bovendien zijn er enkele oefeningen aan toegevoegd om talentontwikkeling bij kinderen te stimuleren. Deze lesbrieven zijn gemaakt door de Zangwerkplaats van Helga Buitelaar, ROOTS Dance Studio, kindercoach In de Bovenkamer en de Limonadebrigade. De bedoeling is om het lespakket aan te vullen met lessen op het gebied van drama, taal, beeldende kunst, media en erfgoed. Die zullen ook allemaal geproduceerd worden door regionale specialisten. Gorinchem Beweegt coördineert het lespakket.

Tijdens het Sport en Cultuurspektakel van 2013 bleek er zo'n enorme belangstelling voor talentontwikkeling, dat Helga Buitelaar naar aanleiding daarvan een lied heeft gemaakt met een groep kinderen uit de stad: het Talentenlied. Dat viel op zijn beurt weer zo in de smaak bij de scholen, dat Gorinchem Beweegt besloot daar samen met regionale aanbieders een lespakket omheen te maken.

De videoclip van het talentenlied is te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=tJyLrbhu89Uc.

advertentie
advertentie