'Tropische temperaturen' in De Nieuwe Doelen

29 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Jeans zorgt zaterdag 22 november voor tropische temperaturen in schouwburg De Nieuwe Doelen tijdens hun voorstelling Tropical Heat. De voorstelling staat garant voor een cocktail van zinderende melodieën en romantische duetten. Op dinsdag 25 november komt Terra Brasil met The Dance Migration naar de schouwburg. Het stuk 'Agnes van God' staat woensdag 26 november op de planken van De Nieuwe Doelen. 'Agnes van God' vertelt het verhaal van de jonge novice Agnes, die binnen de muren van het klooster bevalt van een kind, zonder ooit een man te hebben aangeraakt. Sping, een jonge groep acteurs speelt zaterdag 29 november 'Laat het los'. 'Laat het los' vertelt het aloude verhaal van 'Les Miserables' naar het boek van Victor Hugo, maar wel in een zeer eigentijdse jas.

Voor meer informatie over aanvangstijden en kaartverkoop: www.denieuwedoelen.nl

Jeans - Tropical Heat

Met een vleugje salsa, een snufje folk en een flinke knipoog theater, bewijst 'Tropical Heat' weer dat het concept van Jeans werkt. Dit jaar trakteert Jeans het publiek op een tropische verrassing. Onder de noemer 'Tropical Heat' belooft het dit keer een meeslepende cocktail van zinderende melodieën, romantische duetten en opzwepende showmuziek te worden. Jeans blijft trouw aan haar principe om de springplank voor jong theatertalent te zijn. Dit jaar bestaat de cast uit veel nieuwe gezichten; jonge, enthousiaste talenten die de kans krijgen om zich te presenteren voor het grote publiek.

Terra Brasil - The Dance Migration

Dance Migration, een topgezelschap op het gebied van Afro-Braziliaanse dans, komt naar Gorinchem met een kleurrijke, swingende show. Er zijn weinig landen waar dans zo in het bloed zit als Brazilië. Afrikaanse invloeden gaven de Braziliaanse dans haar veelzijdigheid, ritmiek en binding met de natuur. Een spetterende ode aan de diverse Braziliaanse dansstijlen zoals Samba, Samba Reggae, afro-Braziliaans, Capoeira en carnaval. The Dance Migration is Toronto's grootste Braziliaanse dansgezelschap, opgericht door de Braziliaanse Adrianna Yanuziello.

Agnes van God

'Agnes van God' vertelt het verhaal van de jonge novice Agnes, die binnen de muren van het klooster bevalt van een kind, zonder ooit een man te hebben aangeraakt. Dokter Martha Barentz start daarop een onderzoek. Martha stuit in het onderzoek echter op Moeder Overste die Agnes ernstig in bescherming neemt. Maar waarom?  Het toneelstuk werd eerder succesvol verfilmd met o.a. Jane Fonda in één van de rollen.

Sping, Laat het los

'Laat het los' vertelt het aloude verhaal van 'Les Miserables' naar het boek van Victor Hugo, maar wel in een zeer eigentijdse jas. De oude Jan Valjan repeteert het theaterstuk 'De Ellendigen' met een groep jonge acteurs. Zijn pleegdochter ontdekt dat hij zijn eigen geschiedenis vertelt. Dit zorgt voor spanning in hun relatie. Spanning die verder oploopt, als ze verliefd wordt op een jongen die ook een rol speelt in het theaterstuk. Er wordt gespeeld, gedanst en gezongen door lokale en regionale talenten uit de oudste productiegroep van amateurgezelschap Sping! Deze voorstelling word 2 keer gespeeld op zaterdag 29 november.

(Fotograaf: Roy Beusker)

advertentie
advertentie