Veerdienst publiekstrekker expositie Damen

30 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De expositie 'Heen en Weer' bij Damen Shipyards is vrijdag 24 oktober geopend. Dit is een foto-expositie over openbaar vervoer over water. De Veerdienst Gorinchem maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

De Gorcumse veerdienst heeft twee veerboten in de vloot die door Damen Shipyards zijn gebouwd. In 2008 werd de veertaxi Gorinchem X opgeleverd, een multifunctionele boot die ook in te zetten is als calamiteitenvaartuig. In 2012 kwam daar de veertaxi Gorinchem XI bij die nu vaart tussen Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld.

De Expositie 'Heen en Weer' is tot 15 mei 2015 te bezichtigen in het hoofdkantoor van Damen Shipyards, Avelingen 20 in Gorinchem. De expositie werd geopend door Johan Hania, bedrijfsleider Gorcumse Veerdiensten en voorzitter van het Landelijk Verenplatform.

Johan Hania hield een warm pleidooi voor het scharen van veerdiensten onder Openbaar Vervoer. ,,Het is eigenlijk raar dat dat niet het geval is in Nederland." Hij concludeerde uiteindelijk dat het personenvervoer over water wel duidelijk in de lift zit, gezien de stijgende reizigersaantallen bij veerexploitanten. De ruime expositie bij Damen gaf daar ook blijk van.

advertentie
advertentie