Nieuwe expositie Grote Kerk in Gorinchem

24 augustus 2018 om 07:30 lokaal

GORINCHEM OutsiderArt, het dagbestedingsatelier van Syndion, exposeert tot en met 22 september in de Groet kerk in Gorinchem. Het thema van de expositie is het 500 jarig bestaan van de Grote Kerk. Op zaterdag 25 augustus om 13.30 uur wordt de expositie officieel geopend door wethouder Dick van Zanten.

OutsiderArt is een dagbestedingsatelier van Syndion met locaties in Gorinchem, Leerdam en Dordrecht. De expositie in de Grote Kerk is van de groep kunstenaars die hun atelier hebben aan de Kortedijk in Gorinchem. De kunstenaarsgroep is gevarieerd: jong, oud, mensen met een beperking van verstandelijke of psychiatrische aard, maar ook mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel of autisme. Het atelier is aangepast voor mensen in een rolstoel. Iedere kunstenaar heeft zijn eigen stijl van werken en een duidelijke voorkeur voor onderwerpen, thema's en materialen of technieken. Op het atelier wordt individueel gewerkt, maar ook gezamenlijk vanuit thema's. Nu dus naar aanleiding van het 500 jarig bestaan van de Toren van de Grote Kerk.

Stichting Vrienden van de Grote Kerk organiseert regelmatig activiteiten om zo geld te genereren voor het onderhoud en dus het behoud van de Grote Kerk. Deze expositie is de laatste van het seizoen.

advertentie
advertentie