Proxsys Cup Verslagen - ma 24 december

25 december 2018 om 11:47 lokaal

GORINCHEM Aan de vooravond van kerst werd er gevoetbald in de Proxsys Cup. Hieronder de verslagen van de verschillende wedstrijden.

Peursum – VV Woudrichem

Kerstavond begint met de wedstrijd tussen Peursum en VV Woudrichem. Laatstgenoemde wordt vooraf gezien als een kanshebber in deze poule. Daarvoor moet er natuurlijk wel gewonnen worden van Peursum. Met deze gedachte begint Woudrichem aanvallend aan de wedstrijd. Binnen korte tijd wordt dit afgestraft door een doelpunt van Dennis Boer, waardoor Peursum voor komt te staan. Lang kunnen ze hier niet van genieten, aangezien Tim Saaman Woudrichem op voorsprong schiet. Hierna is de wedstrijd helemaal open, vooral doordat Woudrichem aanvallend denkt en niet echt bezig is met verdedigen. Bij rust zijn de toeschouwers al getrakteerd op tien doelpunten: 4 – 6. De tweede helft laat eenzelfde beeld zien, al gaat het allemaal wat langzamer. Woudrichem probeert vooral Tim Saaman aan doelpunten te helpen en tussendoor scoren andere spelers van Woudrichem er ook nog een paar. Hierdoor blijft de score oplopen tot een eindstand van maar liefst 17 – 5, waardoor Tim Saaman ruim bovenaan in de topscorerslijst staat.

Peursum: Dennis Boer, Sjoerd den Boer; Mitchel Huisman (2x), Jordi van Wijk

Woudrichem: Tim Saaman (8x), Wilty Schaap (2x), Yoeri Duyzer (2x), Jamy Goemaat (2x), Danny Schaap (2x), Seth Apituley

Kozakken Boys – VV Zuilichem

De tweede wedstrijd van de avond is de ontmoeting tussen de mannen uit Werkendam en Zuilichem. Kozakken Boys probeert vanaf het begin voetballend door de stugge verdediging van Zuilichem te komen. Dit lukt al vrij snel na een goede combinatie tussen Bart Jongejan en Johnny Lommers. Niet lang daarna bereikt Toine van der Pijl met een splijtende pass Youri Huijzer, die voor het tweede doelpunt zorgt. De verrassende kwartfinalist van vorig jaar, Zuilichem, komt maar met moeite tot wat schoten, die het doel niet bereiken. Vlak voor rust komt er dan toch onverwacht de aansluitingstreffer, als de keeper van de Boys een bal van Erik van Dalen verkeerd inschat. Hierdoor wordt er gerust met twee tegen één.

In de tweede helft golft het spel op en neer. Kozakken Boys komt niet tot scoren, zodat het spannend blijft, aangezien Zuilichem maar één doelpunt nodig heeft. 7 minuten voor het einde lijkt de beslissing te vallen, als een fout achterin bij Zuilichem wordt afgestraft door Youri Huijzer. Zuilichem blijft op zoek gaan naar doelpunten, maar dit wordt afgestraft door Kozakken Boys. Zij maken al snel de 1 – 4 waardoor de wedstrijd gespeeld is. Rob Bouman schiet nog wel kiezelhard binnen, wat de eindstand op 2 – 4 brengt.

Kozakken Boys: Johnny Lommers, Youri Huijzer (2x), Kevin Ippel

VV Zuilichem: Erik van Dalen, Rob Bouman

VV Heukelum – Dussense Boys

De derde wedstrijd van de avond is de ontmoeting tussen VV Heukelum en Dussense Boys. Bij Heukelum ontbreken vanavond enkele spelers waaronder smaakmaker Sil van Putten, kan de oud winnaar zijn gemis opvangen? De eerste echte doelpoging komt van Andre Segeren die met een hard gericht schot zijn poging knap tegen gehouden ziet worden door Yoerik van 't Pad. Het echte gevaar komt in de eerste 5 minuten vanuit de Dussense Boys. Toch is het Heukelum dit met Tim Schwebke de 1-0 maakt. Heukelum maakt met Lars van Honk de 2-0. Ze gaan efficiënt om met de kansen. Met een frommelgoal maakt Adem Kahramann de 3-0 en een minuut later de 4-0. Benjamin Meijdam schiet na een mooie actie de 5-0 nog binnen. Nog 5 minuten te gaan deze 1ste helft. Een schitterende stiftje van André Segeren beland tegen de lat. Zijn inzet wordt niet beloond. Met nog 1,5 minuut te gaan wordt Lars Stevens met geel van het veld gestuurd na een lichte overtreding. Lars van Honk benut de vrije trap en maakt de 6-0.

Kunnen de Dussense Boys nog een ere treffer maken in de tweede helft. Winnen zit er niet in voor ze. De eerste 100% kans is voor Robin Boekhout die schiet voor bijna open goal tegen de buitenkant paal. Mart Mook schiet na een mooie aanval aan de kant van de Dussense Boys met een boogballetje over de keeper tegen de lat. Na 5 minuten valt de 7-0 door de derde van Lars van Honk. Lars Stevens maakt de eretreffer 7-1 door hem hard links in de hoek te schieten. Dit is tevens de eindstand.

VV Heukelum: Tim Schwebke, Benjamin Meijdam, Lars van Honk (3x), Adem Kahramann (2x)

Dussense Boys: Lars Stevens

GRC'14 – VVAC

De vierde wedstrijd van de avond is GRC'14 tegen VVAC. VVAC draait dit seizoen niet optimaal. GRC'14 is op papier de betere ploeg en zal met de overwinning vanavond ervandoor moeten gaan. GRC'14 trapt af. De eerste minuten zijn er nog geen grote kansen. Beide zijn aan elkaar gewaagd. De eerste echte kans komt van Jesse de Bruin van VVAC. Met een mooie combinatie 1-2tje maakt Michael vd Oever de 1-0. De 2-0 had van Kenneth Hoeke moeten komen die schiet hard naast. Aan de andere kant maakt Bart Koomans via binnenkant paal een schitterende goal 1-1. Aan de andere kant krijgt Kenneth Hoeke wederom een grote kans en kan ook deze niet verzilveren. GRC'14 is de sterkere ploeg maar kan de kansen niet afmaken.

Gaat GRC'14 de kansen wel benutten of gaat VVAC er met de overwinning vandoor. VVAC krijgt twee grote kansen. Beide worden door Dennis Mijdam netjes gekeerd. Na een mooie actie van Bart Koomans schiet hij hard voorlangs. Dit had de 1-2 moeten zijn. VVAC zet aan. GRC'14 schiet aan de andere kant op de paal en vervolgens naast. De goals blijven uit. VVAC krijgt op 7 meter een directe vrije trap die van de lijn gehaald wordt door Wilco van Rossem. Kenneth Hoeke schiet aan de andere kant schitterend op goal maar ziet zijn schot gekeerd worden door Matthijs de Hoop. Jesse de Bruin maakt bijna een goal met een hakje. Bart Koomans maakt hem wel hierna af. Wilco van Rossem maakt het weer gelijk 2-2 met een mooi hakje. Ousmane Traore schiet uit de korte draai in de korte hoek de 3-2 binnen.

GRC'14: Michael vd Oever, Wilco van Rossem, Ousamane Traore

VVAC: Bart Koomans (2x),

Brakel – LRC Leerdam

Brakel staat in de 4de klas bovenaan en draaien een heel goed seizoen. Ze staan zelfs 10 punten los. LRC speelt 1ste klas en is op papier sterker. Brakel zou voor een stunt kunnen zorgen.

Leerdam Sport Furcan Cetin maakt de eerste goal en had ook de 0-2 moeten maken binnen één minuut. LRC speelt het mooi uit en maakt alsnog de 0-2 via Giomare Sihasale. Thijs Garstman krijg geel na vasthouden. De vrije trap gaat via de keeper over. Christian van der Zalm kan op de lijn de bal nog net tegenhouden. LRC heeft de overtal situatie niet om kunnen zetten in een goal. LRC creëert de meeste kansen maar kan de score nog niet ver uitbreiden. Met een punter plaatst Arwin van Soest de bal tegen de lat. Een 100% kans benut Wesley Swets niet. Arwin van Soest maakt in tweede instantie de bal wel hard af. Rick van Loo speelt de verdediging handig uit en maakt zelf de 0-4. Brakel kan niet tot echt aanvallen toekomen.

Een heerlijke aanval tussen Arwin van Soest op Ricardo Papilaja lijdt tot de 0-5. Ricardo schiet hem hard en hoog in de goal. LRC is snel in omschakelen en ook de 0-6 valt door Ricardo Papilaja. LRC zet aan. Mooie actie over drie schijven scoort Giomare Sihasale de 0-7. LRC maakt hands en Brakel krijgt een penalty. Andor van Andel benut de kans en maakt de 1-7. 1-8 wordt gemaakt door Furcan Cetin. Rick van Loo maakt na een mooie schijnbeweging de 1-9. Giomare Sihalsale tikt bij de tweede paal de 1-10 binnen. De 2-10 valt aan de andere kant door Sten Pijlman.

Brakel: Andor van Andel, Sten Pijlman

LRC Leerdam: Furcan Cetin (2x), Giomare Sihasale (3x), Arwin van Soest, Rick van Loo (2x), Ricardo Papilaja (2x)