Diamanten huwelijk echtpaar Roeland-van der Burg

5 april 2019 om 12:47 lokaal


1 april 2019

GORINCHEM Donderdagmiddag 28 maart bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Roeland-van der Burg om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

Piet Roeland en Nel van der Burg, destijds 14 en 15 jaar oud, leerden elkaar kennen via een vriend van meneer Roeland. Mevrouw Van der Burg was zijn nicht. Ze zaten allebei nog op de middelbare school en hadden diverse bijbaantjes. Een jaar later regelde de vader van mevrouw Van der Burg een kaartje voor de heer Roeland om te komen kijken bij de uitvoering van OKK, waar zijn dochter aan mee deed.

Na de prachtige uitvoering, dit was op 1 februari 1953, bracht meneer Roeland zijn vriendin terug naar huis, hij moest haar goed vast houden anders waren ze in het Paardenwater gewaaid. Dit was de bekende dag uit de geschiedenisboeken waarop de watersnoodramp plaatsvond in ons land.

In de jaren daarna werkte de heer Roeland bij Den Haan, was wachtmeester in dienst en werkte bij de gemeente Rotterdam bij de politie en zorgde zijn vrouw liefdevol voor hun kinderen. Zij werden immers ouders van een dochter en 5 jaar later van een zoon. Inmiddels heeft het echtpaar 3 kleinzoons, 1 kleindochter en 2 bonus kleinkinderen waarop zij enorm trots zijn.

De heer Roeland vertelde dat hun grootste hobby is om elkaar lief te hebben. En dat ze dankbaar zijn dat ze samen nog zelfstandig wonen ondanks de gezondheidsklachten van de heer Roeland de afgelopen jaren. Ze zijn allebei gek op dieren, in het bijzonder op de hond. De heer Roeland houdt van fotograferen, vissen, tekenen en wandelen en mevrouw Roeland houdt van handwerken en lezen.

De heer en mevrouw Roeland-van der Burg gaan met hun familie uit eten en houden later nog een gezellige avond voor vrienden en buren.

advertentie
advertentie