Afbeelding
Roel Mulder

Rob Kreszner te gast bij het Huis van Inspiratie

21 april 2019 om 08:03 lokaal

GORINCHEM Conservator Rob Kreszner vertelt op vrijdag 26 april voor het Huis van Inspiratie over de totstandkoming van de expositie Dromen van Bomen in het Gorcums Museum. Hoe selecteer je werk van meer dan vijftig kunstenaars, hoe kom je aan bruiklenen, en hoe is in hemelsnaam die boom in de hal naar binnen gekomen? De lezing begint om 14.00 uur op de begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema 'bomen'. Conservator Rob Kreszner weet inmiddels alles van de boom in de kunst, van de zeventiende eeuw tot nu. Maar wat net zo boeiend is: hoe komt zo'n tentoonstelling tot stand? Waar vind je al die bomen-kunst en hoe haal je werk van Ruysdael, Koekkoek en Armando naar Gorinchem?

Rob Kreszner (Rotterdam 1954) studeerde aan de Reinwardt-academie in Amsterdam en begon in 1982 bij museum Dit is in Bethlehem in Gorinchem, sinds 1995 bekend als het Gorcums Museum. In al die jaren was hij betrokken bij de totstandkoming van meer dan honderd gevarieerde exposities over kunst, design en geschiedenis.

advertentie
advertentie