Gorcumer Mike de Goeij speelt met New Heroes om een finaleplek voor het NK basketbal.
Gorcumer Mike de Goeij speelt met New Heroes om een finaleplek voor het NK basketbal. New Heroes

Mike de Goeij speelt play offs

28 april 2019 om 10:12 lokaal

GORINCHEM Mike de Goeij speelt met zijn team New Heroes uit Den Bosch in de Final Four van de mannen onder 16 jaar competitie om het Nederlands kampioenschap basketbal.

door Egbert Egberts

De Gorcumse aanvoerder van het jeugdteam, die zijn roots heeft bij Goba, heeft een goed seizoen achter de rug en bereikte de play offs met de selectie van zijn leeftijdsgroep door bij de beste vier van Nederland te eindigen. 
Om een plek in de finale speelt De Goeij tegen het team van de Basketbal Academie Limburg, waar in de competitie twee keer met een klein verschil, thuis vier en uit vijf punten, van werd gewonnen. De wedstrijden worden gespeeld op 5 mei en 12 mei. De eerste wedstrijd is thuis.
Voorbereiding op de Final Four voor de Bossche ploeg was onlangs in Spanje, voor het Costa Brava Girona Basket Tournament. Daar liet de jonge basketballer ook aan internationale teams zien van grote waarde te zijn voor New Heroes. De Basketball Academy Den Bosch heeft als doel om basketbaltalent verder te ontwikkelen. Het laatste decennium is deze uitgegroeid tot de meest toonaangevende jeugdopleiding voor basketbaltalenten in Nederland. Ook buiten de basketbalwereld staat de opleiding hoog aangeschreven. Veel oud-spelers spelen nu in het buitenland, waaronder de Verenigde Staten. Mike de Goeij volgt vanwege zijn sportontwikkeling voortgezet onderwijs op het Rodenborch College in 's Hertogenbosch en wil graag de nationale top bereiken om wellicht in de toekomst zijn vleugels uit te slaan in het buitenland.
 

advertentie
advertentie