Dat de motie van VVD en GroenLinks het niet haalde betekent niet dat 't Haagje niet wordt aangepast.
Dat de motie van VVD en GroenLinks het niet haalde betekent niet dat 't Haagje niet wordt aangepast. Egbert Egberts

Niet overal honden uitrenplekken

7 juli 2019 om 09:00 lokaal

GORINCHEM GroenLinks en VVD willen graag in elke wijk een honden uitrenplek. Zij dienden daarvoor een motie in tijdens de raadsvergadering van 4 juli. Maar niet iedereen dacht daar hetzelfde over.

door Egbert Egberts

Raadslid Niels van Santen (VVD): ,,Honden uitrenplekken blijken zowel voor hondenbezitters als niet-hondenbezitters van toegevoegde waarde. Honden zijn immers een integraal onderdeel van onze samenleving. Een honden uitrenplek, topprioriteit tijdens de participatiebijeenkomsten in 2017, biedt ideale omstandigheden. Mits goed onderhouden. We hebben allemaal de hartenkreet van HUP 't Haagje meegekregen. De VVD vindt doelbelasting voor de honden overbodig. Honden horen bij ons en het zou eigenlijk geen 'last' moeten zijn om een hond in bezit te hebben. Nog niet zo lang geleden heeft de gemeenteraad de hondenbelasting naar beneden bijgesteld. Maar daarmee heffen we nog altijd belasting in deze gemeente. Maar omdat we daar ons nu als raad eenmaal voor uitgesproken hebben, moet je er ook wat relevants mee doen."

Samen met GroenLinks vind de VVD dat een honden uitrenplek voor iedereen binnen redelijk bereik moet zijn. De motie 'HUP voor iedere wijk' haalde het echter niet omdat de meeste fracties daar een andere kijk op hadden. Er bleek te weinig draagvlak voor, hoe sympathiek de motie ook werd gevonden. Opmerkelijk was dat Stadsbelang de motie mede had ondertekend, maar zich terugtrok en tegenstemde 'omdat de wethouder een negatief advies over de motie gaf'. Daardoor kreeg de motie net geen meerderheid.

advertentie
advertentie