Een impressie van het bouwplan aan de Lingsedijk 45.
Een impressie van het bouwplan aan de Lingsedijk 45. PR/GroenLinks

GroenLinks tegen bouwplan Lingsedijk

1 augustus 2019 om 18:30 lokaal

GORINCHEM Gemeente Gorinchem denkt erover na om een karakteristiek en beeldbepalend natuurgebied aan de Lingsedijk te verkopen voor woningbouw. GroenLinks is daar op tegen.

Door Egbert Egberts

Voor GroenLinks is het onvoorstelbaar dat het college van B&W mee zou gaan in de plannen van een ontwikkelaar. ,,Aan de Lingsesdijk 45 ligt een historische kavel van een oude watermolen en een houtzagerij met bedrijfswoning. Het perceel heeft nu nog steeds een bedrijfsbestemming. Het idee is om de bedrijfsbestemming te wijzigen in een woonbestemming voor meerdere woningen. Tot zover kan GroenLinks de gedachte volgen. Maar, de wens van de ontwikkelaar is om nog een extra woning te realiseren en daarvoor een stuk natuurgebied van de gemeente aan te kopen. Volstrekt onaanvaardbaar. GroenLinks is het niet eens met het idee om een stuk natuurgebied te verkopen zodat een ontwikkelaar meer winst kan maken. Een van de weinige stukken bos met natuurbestemming - inclusief speelbosje - verdwijnt zo voor deze wijk en voor de stad. In de gemeente wordt druk gezocht naar locaties om een 'tiny forest' te realiseren, terwijl we er hier al één hebben."

GroenLinks laat het er in elk geval niet bij zitten. ,,Gelukkig moet de gemeenteraad nog goedkeuring aan de bestemmingswijziging geven, voordat dit bouwplan door kan gaan. We staan nog aan het begin van de planvorming en dus is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen laten weten dat zij het een slecht idee vinden." Men kan reageren via de facebookpagina en website van GroenLinks.

advertentie
advertentie