Gorcums Gedichtenfeest

1 maart 2018 om 11:30 lokaal

GORINCHEM Donderdag 15 maart is de 24e prijsuitreiking van de Gorcumse literatuurprijs voor Nederland en Vlaanderen. Editie 2017/2018 is een gedichtenwedstrijd en daarom is de prijsuitreiking deze keer weer aangekleed als Gedichtenfeest. Inloop vanaf 19.30 uur in Theater 't Pand, Korenbeurs 5 in Gorinchem. De toegang is gratis.

De genomineerde jongeren zijn, op alfabetische volgorde: Dichtbij, Yannick Smits (Leiden); Het regent gelach, Lucas Versteeg (Gorinchem) en Rode paraplu, Marja van der Wind (Kerkwijk).

De genomineerde volwassenen zijn,op alfabetische volgorde: We waren te groot, Elianne van Elderen (Best); Als ik mijn ogen sluit, Leo van der Laan (Bruchem); Dichtbij, Jetty Leeuwis (Vuren); De dag breekt aan, Myrte Leffring (Rotterdam).

Er zijn 18 inzendingen bij de jongeren en 105 inzendingen bij volwassenen waaronder 10 uit België en 1 uit Suriname.

De spokenwordsman-rapper-dichter Elten Kiene, onder andere bekend van Woorden worden zinnen, reikt de prijzen uit. Natuurlijk laat hij ook eigen werk horen. Hij verzorgde afgelopen seizoen de workshops die de Stichting literaire workshop/ Gorcumse literatuurprijs ieder jaar bij de middelbare scholen aanbiedt. Daarnaast nam hij de jaarlijkse workshop voor zijn rekening die de stichting in samenwerking met De BiebAanZet en het Gorcums Museum organiseert.

Van Hemel en Hel, Helga Buitelaar en Johan van Drunen nemen de muzikale omlijsting van de avond voor hun rekening.

advertentie
advertentie