GKV Enomics weer terug aan kop

13 mei 2018 om 15:51 lokaal

GORINCHEM Na een vrije week in verband met bevrijdingsdag brak speelronde nummer 12 aan in de Overgangsklasse voor GKV Enomics. Na de verliespartijen bij Die Haghe en SDO/Blijwerkt leken de kansen op de titel inmiddels verkeken. Helemaal kansloos waren de Gorcumers echter nog niet, gezien de vreemde uitslagen die de competitie tot nu toe gebracht heeft. De tegenstander was KVA uit Amstelveen, die in de uitwedstrijd met dank aan een uitstekende tweede helft met 19-22 geklopt werd.

Blessures in het eerste team zorgden voor personele problemen. Jaleesa Claver is tot het einde van het seizoen uitgeschakeld met een kneuzing rond haar schouder, en Mats den Besten was nog niet startklaar bevonden. Martine Wesdijk en voormalig captain en routinier Niels Zandee startten dus in de basis. Onder leiding van Kevin van Beest nam GKV Enomics telkens het initiatief, maar wist de ploeg uit Amstelveen maar niet echt van zich af te schudden. Twee scores van van Beest zorgden voor het eerste gaatje van twee bij 6-4, maar ook nu vocht KVA zich terug.

Met nog twaalf minuten op de klok in de eerste helft een vervelend moment voor de teruggekeerde Zandee, die zich lelijk verstapte. Hij probeerde het er nog uit te lopen, maar met een enkelblessure moest hij zich zes minuten voor rust laten vervangen door Mats den Besten, die na een maand blessureleed, ook hier een enkelblessure, weer in kon vallen. Alsof de wedstrijd niet moeizaam genoeg verliep, kwamen ook nog enkele stukken kunstgras op het hoofdveld los van de bodem, wat gaten in het veld veroorzaakte en het veld onbespeelbaar maakte.

De laatste drie minuten werden uitgespeeld op het tweede veld, met een ruststand van 13-9. De tweede helft een zelfde beeld, met GKV Enomics dat haar voorsprong steeds rond de vier punten hield. Mats den Besten moest zich inmiddels ook weer laten vervangen, met een blijkbaar toch niet volledig herstelde enkel. Ferry Gruijters bewees zo voor de zoveelste keer dit seizoen zijn waarde als invaller. Martine Wesdijk, die ook al in het tweede gespeeld had, bekroonde haar ijzersterke wedstrijd met de 17-13, en via 20-15 leek de wedstrijd beslist. De volgende tien minuten keerde KVA de wedstrijd echter heel plotseling om, en vijf minuten voor tijd was daar zelfs de eerste voorsprong voor de bezoekers, 20-21. De elfde treffer van Kevin van Beest bracht de ploegen weer naast elkaar, en een strafworp in de laatste seconde benut door Thom Nugteren na een doorbraak van Niek van der Weijden.

SDO/Blijwerkt bleek van hekkensluiter KCR te hebben verloren, en Die Haghe ging onderuit bij DOS/Kampen, waardoor GKV Enomics weer volop kampioenskansen heeft. Zo doet zich de unieke situatie voor dat met nog twee wedstrijden te gaan, vijf van de acht ploegen nog kans maken op promotie naar de hoofdklasse. Volgende week weer een vrij weekend met Pinksteren, met daarna twee bloedstollende slotweken.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Kevin van Beest 11, Niek van der Weijden 4, Thom Nugteren 3, Nienke van der Weijden 2, Maren den Besten 1, Martine Wesdijk 1