Lezing Vivian Rinat, directeur van het JNF: 120 jaar JNF in Israël

26 maart 2023 om 11:11 Lokaal Deel je nieuws

Het resultaat van 120 jaar JNF in Israël mag er zijn als wij kijken naar de bosaanplant, het watermanagement, de innovatie en het onderzoek op het gebied van de landbouw.  Israël heeft vandaag de dag meer bomen dan 100  jaar geleden en 90 % van al het afvalwater wordt hergebruikt door de landbouw.  Daarnaast komt meer dan 50 % van alle groenten voor export uit het meest droge deel van dit land en dat is de Arava woestijn. Dit is absoluut een wonder te noemen.   Er is de afgelopen 120 jaar al veel gedaan, maar we moeten door want Israël bestaat nog steeds uit 60 % woestijn en als er niets wordt gedaan dan rukt de woestijn snel weer op.  Ook staan wij wereldwijd voor de grote globale klimaatuitdagingen want record na record wordt verbroken.  Dit alles heeft desastreuze gevolgen voor mens en natuur.  Kortom gespreksstof te over. 

Vivian Rinat is geboren in Amsterdam. Op achttienjarige leeftijd naar Israël vetrokken waar zij achttien jaar heeft gewoond. Gestudeerd aan de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem waar zij haar man heeft leren kennen en in die stad zijn ook de twee kinderen geboren. Twintig jaar geleden verhuisd naar Nederland, maar de kinderen wonen weer in Tel Aviv. Sinds 2,5 jaar is Vivian directeur van het JNF en zij doet haar werk met ontzettend veel passie en plezier. Haar kennis van fondsenwerving en haar liefde voor Israël zijn een goede combinatie en  samen met een klein maar enthousiast team wordt veel bereikt.

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 24 april 2023 in Gebouw De Wijnstok, Dubbelsteynlaan-West 70, Dordrecht.  Ruime parkeergelegenheid op het plein ervoor.  Aanvang 20:00 uur.  Inlichtingen: 078 6148510 of https://www.gni-drechtsteden.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie