Francesco Daniel als Zorro en Anneloes Meijer als Luisa
Francesco Daniel als Zorro en Anneloes Meijer als Luisa Femke van der Linden, Stichting Manteau

Jubileummusical ‘Zorro’ door Theatergroep Manteau in Dordrecht

25 mei 2023 om 23:28 Lokaal Deel je nieuws

De Gorcumse Theatergroep Manteau speelt op 2, 3 en 4 juni de musical Zorro in Kunstmin, locatie het Energiehuis in Dordrecht. Het gezelschap bestaat twaalfenhalf jaar en daarom zijn spel, muziek, zang en dans nog zinderender dan anders.

Kaartverkoop via https://www.kunstmin.nl/programma


Het verhaal van de musical is gebaseerd op een boek van Isabel Allende over de beroemde gemaskerde latino, de muziek voor het grootste deel geschreven door de Gypsy Kings. De regie is in handen van Sharon Slachter, het muzikale gedeelte in handen van Michel de Valk, een vaste kracht van Manteau en een in Gorinchem bekend dirigent. Eén van de belangrijkste rollen wordt gespeeld door Sonny Monster, bekend van Married At First Sight.

De Californische Diego is naar Spanje afgereisd en heeft zich aangesloten bij een groep zigeuners. Hij wordt echter teruggehaald door zijn oude jeugdvriendin Luisa, omdat Diego’s broer Ramon de macht in zijn geboortedorp heeft gegrepen en een schrikbewind voert. Diego moet hem stoppen en reist terug naar Amerika. Hij kan zijn broer alleen niet openlijk bevestigen, vandaar dat hij gebruik maakt van een zwarte hoed, masker en cape. De held ‘Zorro’ is geboren.

Stichting Manteau is in 2010 opgestart om al het Gorcumse zang-, dans- en acteertalent een podium te geven. De afgelopen jaren zetten de deelnemers met veel enthousiasme onder andere producties neer als Cinderella, Shrek, Hairspray, Beauty and the Beast Jr., Legally Blonde en Jesus Christ Superstar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie