Campagne Huh? Wat bedoelt u?
Campagne Huh? Wat bedoelt u? Huh? Wat bedoelt u?

Eerste Huh? Wat bedoelt U? campagne in binnenstad Gorinchem.

7 april 2022 om 15:06 Maatschappelijk Deel je nieuws

GORINCHEM  ‘Huh? Wat bedoelt u?’ Dat is een vraag die iedereen zichzelf wel eens stelt. Toch is het soms spannend om te vragen om extra uitleg. Daarom wordt op 11 en 13 april de eerste Huh? Wat bedoelt U campagne gehouden op de Groenmarkt in Gorinchem. Samen met de gemeente Gorinchem en de Stichting Lezen en Schrijven werkt de Bibliotheek AanZet sinds 2019 aan de campagne ‘Huh? Wat bedoelt u?’.


Eén op de zes mensen in Nederland heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij hebben vaak ook moeite met werken met de computer. De Bibliotheek AanZet vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat kan alleen als je de informatie die je krijgt ook echt begrijpt. Denk bijvoorbeeld aan brieven van de gemeente, brochures van het ziekenhuis of informatie van de school van je kinderen.

Op maandag 11 en woensdag 13 april van 10 tot 12 uur kunnen mensen hun Huh, wat bedoelt U? momenten delen in Gorinchem. Op de Groenmarkt voor de Bibliotheek staat op deze ochtenden een knalgele kliko, die dient als meldpunt voor onbegrijpelijke zaken. “Wij zien een melding niet als kritiek, maar als mogelijkheid om klantvriendelijk te zijn. Maar wij zullen de meldingen ook bespreken met de partners uit Gorinchem om samen te kijken of we de brieven ook eenvoudiger kunnen maken”. Volgens Marlous Beijer van de Bibliotheek AanZet zijn soms dingen gewoon niet eenvoudig. “Dan denk je misschien wel “Huh? Wat bedoelt u?” Maar veel mensen durven dit niet te zeggen. Of vinden het vervelend om nog een keer te vragen om uitleg”. Om dit taboe te doorbreken, proberen we het anders te doen. Door mensen te laten weten dat je het mag aangeven als iets onduidelijk is. We zetten ons in om de communicatie eenvoudig te maken. Zo zorgen we samen voor een eenvoudiger Gorinchem.” 

Heeft u vragen over DigiD, toeslagen of moeilijke brieven? Iedere woensdag van 10 tot 12 uur kunt u zonder afspraak binnenlopen bij het spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid van de Bibliotheek AanZet. Hier krijgt u informatie of we verwijzen u door naar iemand die u verder helpt. U bent van harte welkom, ook als u geen lid bent van de Bibliotheek.

advertentie
advertentie