Eind februari werd sporthal De Hoefslag in een paar dagen tijd ingericht voor de crisisnoodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne.
Eind februari werd sporthal De Hoefslag in een paar dagen tijd ingericht voor de crisisnoodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Hannie Visser-Kieboom

Sporthal De Hoefslag weer in gebruik voor sport

16 mei 2022 om 10:21 Maatschappelijk

GORINCHEM Vanaf maandag 16 mei is sporthal De Hoefslag weer in gebruik om te sporten door verenigingen en scholen. Tot vorige week werd de sporthal gebruikt als crisisnoodopvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. In de afgelopen periode kregen 727 vluchtelingen hier onderdak voor de eerste dagen. Inmiddels is in Dordrecht gebouw Crownpoint in gebruik genomen voor deze crisisnoodopvang.

Eind februari werd sporthal De Hoefslag met medewerking van stg. Gorinchemse Sportaccommodaties en heel veel vrijwilligers in een paar dagen tijd ingericht voor de crisisnoodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Met elkaar werden de schouders eronder gezet en was het mogelijk in een hele korte tijd de sporthal in te richten met 100 plekken. Vluchtelingen die zich meldden in onze regio, verbleven de eerste dagen in De Hoefslag.

CRISISNOODOPVANG GESLOTEN Lynn van den Berg, locatiemanager De Hoefslag: ,,Een goede eerste opvang voor de vluchtelingen maakt echt het verschil. We hebben als team zoveel mogelijk een veilige en hartelijke omgeving gecreëerd. Mensen die we opvingen, hebben verschrikkelijke dingen meegemaakt. Dit kunnen we niet wegnemen, maar het bieden van een lichtpuntje door het bieden van rust en ruimte, maakt dit werk bijzonder om te mogen doen.” Na de eerste opvang is gezocht naar plekken om langer te kunnen verblijven. De crisisnoodopvang is vanaf mei gesloten. Dordrecht biedt voor onze regio nu de eerste crisisnoodopvang.

OPVANG VOOR LANGERE TIJD Vluchtelingen worden nog steeds opgevangen in Gorinchem maar nu op plekken die geschikt zijn om langer te verblijven. In meerdere toekomstige sloopwoningen van Poort6 worden momenteel vluchtelingen opgevangen. Ook wordt een kantoorpand aan de Schelluinsestraat van Delihome klaargemaakt voor langdurig verblijf. Hier kunnen straks 100 mensen terecht. Naast de vluchtelingen uit Oekraïne wordt ook nog steeds een plek geboden in het voormalig belastingkantoor voor vluchtelingen uit andere oorlogsgebieden in de wereld. En ook verschillende particulieren zetten hun deur open voor vluchtelingen uit Oekraïne.

STAD BIEDT VOLOP HULP In de stad is heel veel hulp aangeboden. Bedrijven, verenigingen, scholen, inwoners, heel veel stadsgenoten bieden op hun eigen wijze hulp. Van acties om geld te verzamelen, tot het aanbieden van spullen of de inzet als vrijwilliger. Gorinchem laat haar gastvrijheid op allerlei manieren zien. ,,Met elkaar bieden we een veilige plek voor vluchtelingen uit Oekraïne en andere oorlogsgebieden in de wereld”, schrijft de gemeente in een persbericht. 

De eet- en recreatieruimte in de Hoefslag, waar vanaf nu weer gesport wordt
advertentie
advertentie